19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sanki halk seçecek

Belediyeler için kıran kırana yarış var. Başkanlıklara aday gösterilmek isteyenler, tercihi vatandaşlar yapacakmış gibi duvarları afişlerle donatıyor. Oysa sözü liderler söyleyecek 


“Büyük”ler saklanıyor

YEREL seçime 125 gün kala, gözler siyaset sahnesine çevrildi. Seçimin kilit kenti İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi için çok sayıda isim dolaşmasına rağmen “Bir daha varım” diyen CHP’li Başkan Aziz Kocaoğlu ve adaylığı aylar önce ilan edilen MHP’li Müsavat Dervişoğlu dışında, kimse resmen ortaya çıkmadı.

En gözde parti CHP
ANCAK, İzmir’in 30 ilçesinde ise haraketlilik arttı. Şimdilik CHP’den 109, AKP’den 78, DSP’den 12, MHP’den 5 olmak üzere 204 kişi belediye başkanlığına soyundu. Parti içi mücadele sokaklara yansıdı. Duvarlar, bilboardlar, afiş ve posterlerle donatıldı. Caddelerde “aday adayı” araçları dolaşmaya başladı.

İL BAŞKANLARI NE DİYOR?
AKP: Çok güzel oluyor
AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: Biz kamuoyu yoklaması yapıyoruz. Arkadaşlar da kendilerini halka tanıtmak istiyor. Çok güzel oluyor. Elbette bizim aday belirlemek için tek kriterimiz, tanınırlılık değil. Çeşitli konularda araştırma-inceleme yapıyoruz. Son sözü ise genel merkez söylüyor.

CHP: Biz yasakladık
CHP İl Başkanı Kemal Karataş: Aday adaylığı parti içindeki mücadeledir, dışa yönelik çalışmalar yapmak doğru değildir. Bu nedenle, afiş, pankart asılmasına yasak getirip genelge yayınladık. Daha önce birkaç arkadaşımız asmıştı, onlar da kaldırdı. Kararımıza örgüt büyük ölçüde uyuyor.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 09:40:35
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 10:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?