4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

'Şans Kapıyı Çalınca' yakında vizyona giriyor

Küba’da çekilen ilk Türk filmi "Şans Kapıyı Kırınca", 28 Ocak 2005’te vizyona girmeye hazırlanıyor.

Küba’da çekilen ilk Türk filmi olmasının yanı sıra Türk-Küba ortaklığına da imza atan "Şans Kapıyı Kırınca", iddialı bir şekilde 28 Ocak’ta vizyona giriyor. Ferhan Şensoy, Asuman Dabak, Rasim Öztekin, Zeki Alasya, İlkay Saran, Tamer Karadağlı, Mehmet Ali Alabora, Doğa Rutkay gibi ünlü isimlerin buluştuğu filmde, yönetmen-yapımcı Sinan Çetin de ilk kez oyuncu olarak yer alıyor.

Yönetmenliğini Tayfun Güneyer’in yaptığı "Şans Kapıyı Kırınca", 2 milyon doları aşan bütçesiyle de Türk sinemasında son dönemlerin en pahalı filmleri arasında yerini alıyor. Türk tiyatrosunun tanınmış isimlerinden Ferhan Şensoy’un 17 yıl aradan sonra beyaz perdeye dönüşünü sağlayan "Şans Kapıyı Kırınca"nın film müzikleri, ünlü müzisyen-kompozitörler Patrick Chartol, Claire Michael ve Jean Michel Vallet tarafından yapıldı. Filmin hit parçasını ise dünyaca ünlü pop müzik sanatçımız Sertab Erener seslendirdi.

Barbunyaca isimli yeni bir dilin de ortaya çıktığı filmin konusu şöyle:
Ortadirek bir Türk ailesi olan "Yurdum Ailesi", ünlü yarışma programı "Şans Kapıyı Kırınca"ya katılır. Yarışmada ezberlediği kalori tablosunu saymaya başlayan "Yurdum Ailesi"nin reisi Kuddusi Yurdum’un, son besin öğesi patatesin kalorisini unutması ailenin hayallerini yıkar. Yurdum ailesi fertleri teselli olarak Barbunya Adası’nda 7 gün, 8 gece sürecek bir tatil kazanmıştır. Fakat ailenin "Barbunya Adası, Ege Denizi’nde küçük bir adadır" diyerek yola çıkmasıyla olanlar olur. Çünkü Barbunya Adası, Karaib Denizi’nde Küba açıklarında minicik bir ada cumhuriyetidir.

izmir
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 11:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?