26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şantajcı arkadaşa gözaltı

Arkadaşının bir bayan ile öpüşmüş fotoğraflarını "internet aracılığıyla yayınlayacağını" belirterek para isteyerek şantaj yaptığı iddia edilen bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı.


Fehmi B. isimli şahıs, internet üzerinden yeni tanıştığı ve daha sonra samimi olduğu G.A. isimli kişi tarafından şantaj yapılarak tehdit edildiğini iddia ederek savcılığa ve emniyete şikayette bulundu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Gasp Büro'ya gelen Fehmi B., bir bayan arkadaşı ile öpüşürken çekilmiş cep telefonu görüntüleri ile G.A. isimli şahıs tarafından şantaj ile para istendiğini söyledi.

Görüntülerin kendi bilgileri dahilinde çekildiğini ifade eden Fehmi B., bayan arkadaşının iş yerinde bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğinden dolayı "erkek arkadaşım var" görüntüsü vermek için bayan arkadaşı ile öpüşürken G.A. tarafından cep telefonu ile çekildiğini söyledi. Bir süre sonra G.A.'nın çektiği bu görüntüleri "ailenize yollarım, internet aracılığıyla yayınlarım" diyerek kendilerinden 3 bin YTL talep ederek şantaj yaptığını ileri sürdü. Şikayet üzerine operasyon başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, Fehmi B. ile kendisine şantaj yaptığı arkadaşı G.A.'yı Alsancak'ta buluşturarak yakaladı. Yakalanan G.A.'nın cep telefonunda kayıtlı telefonlar ele geçirildi. G.A. "Şantaj yoluyla menfaat temin etmek" suçundan adliyeye sevk edildi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 17:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?