26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şantiye binası tamamlanıyor

Bornova'nın CHP'li Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan, kangren olan sorunları ardı ardına çözüme kavuşturuyor. Uzun yıllardır İstanbul yolu üstünde 57. Topçu Tugayı kavşağı yanında ilçe yerleşim alanında kalan gürültü kirliliği ve büyüyen Bornova'nın ihtiyaçlarını karşılayamayan her gün yüzlerce iş makinesinin faaliyet gösterdiği şantiye binasını kaldırmak için gün saymaya başladı. Ankara yolu üstü 4. Sanayi sitesi arkasındaki belediyeye ait 21 bin 500 metrekarelik alanda 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda yapımı hızla süren Şantiye Binası inşaatının % 80'ni tamamlandı.


Eylül ayında hizmete sunulması beklenen tesisin Bornova'nın uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı. Tesis, öncelikle işçi sağılığı ve güvenliği ön plana alınarak düzenlendi. Şantiyenin projelerini hazırlarken iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarının görüşlerini de aldıklarını belirten Başkan Aydoğan,"Doktor, acil müdahale, iş sağlığı odası, atölyeler, yönetim odaları, soyunma giyinme odaları, duşlar kafeterya ve eğitim odalarıyla Bornova kalıcı bir tesis daha kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi Başkan Aydoğan, şöyle konuştu: "Türkiye'nin standartları en yüksek belediyelerinden biriyiz. Her alanda çok iyi yatırımlar yapıyoruz. Bütün projelerimizi zamanında ve tek tek bitiriyoruz. Geçtiğimiz ay Altındağ Halkın Üniversitesi Toplum Merkezi'ni tamamladık. Ardından Çamdibi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Hizmet Binasını bitirdik. Ağustosta hizmete açacağız. Eylül ayında ise şantiye binasını hizmete açacağız Diğer yapımı süren tesislerimizi ise tamamlandıkça hizmete sunacağız. Şehir yerleşim alanında kalan eski şantiye binasını yıkacağız. O bölgede oturan vatandaşlarımızı gürültülü ortamdan kurtaracağız. Bunun yanında dağınık bir şekilde hizmet vermeye çalışan birimler tek çatı altında toplamış olacağız. Hem işçilerimiz rahat edecek. Hem de vatandaşımız daha kaliteli hizmete kavuşmuş olacak. " dedi.


Şantiye Binası KDV hariç 3 milyon 530 bin YTL' ye mal olacak içinde Fen Temizlik, Parklar, Atölyeler, Destek ve Mali Hizmetler Müdürlüğünün birimlerinin yanı sıra depoları yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 14:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?