4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Sarıgül'den sandık başarısı sözü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), 29 Ocak’ta yapılacak 13. Olağanüstü Kurultayı’na kısa bir süre kala Genel Başkan Deniz Baykal bölge toplantıları yaparken, diğer aday Mustafa Sarıgül, Aydın programına katılmak üzere İzmir’e geldi.

Sarıgül, kurultayda genel başkan seçilmesi halinde CHP’de demokratikleşme ve ilk genel seçimlerde sosyal demokratların bugüne kadar elde edemediği oranda sandık başarısı sözü verirken, referans olarak da Şişli’de kendisinin elde ettiği seçim başarısını gösterdi.

İzmir Adnan Menderes Hava Alanı’na saat 10.30 sıralarında eşi Aylin Sarıgül, eski milletvekilleri Rıdvan Budak ve Onur Kumbaracıbaşı ile gelen Mustafa Sarıgül, burada CHP İzmir Milletvekili Muharrem Toprak, Parti Meclisi üyesi Semra Aksakal, eski Milletvekili Sabri Ergül, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, partisinin bazı kurultay delegeleri ile örgüt yöneticileri ve bir grup partili tarafından karşılandı. "Başbakan Sarıgül", "Halkçı Sarıgül", "Baykal gidecek, Sarıgül gelecek", "CHP iktidar, Sarıgül başbakan", "Baykal istifa", "Vur vur inlesin Baykal dinlesin" sloganlarıyla karşılanan Mustafa Sarıgül, hava alanının VIP Salonu’na güçlükle ilerledi. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, CHP’yi demokratikleştirmek ve iktidara taşımak için bu yola çıktığını belirterek, bundan sonra CHP’de koltuk savaşlarının olmamasını istediğini ifade etti.

Sarıgül, "Yönetime gelenler, koltuklarını kaybetme telaşı içine düşmesinler. Güçlerini vatandaştan alsınlar, halktan alsınlar. 29 Ocak’taki kurultayımızdan sadece ve sadece genel başkan seçilmeyecek, sosyal demokratların iktidarı çıkacaktır. CHP’yi iktidara taşıyamayan bir hareket, asla ve asla başarılı bir hareket değildir. Biz istiyoruz ki, CHP bir müze durumuna gelmesin" şeklinde konuştu.

Genel Başkan Deniz Baykal’ın siyasi hayatı boyunca sadece kurultay başarısı elde ettiğini öne süren Mustafa Sarıgül, "Sayın Baykal ve arkadaşları, çeşitli entrikalarla, çeşitli kurnazlıklarla yıllardan beri kurultayı kazanıyorlar ama bir türlü başbakanlığı kazanamıyorlar. Biz buna son vereceğiz. Sosyal demokratların bugüne kadar elde ettiği en yüksek başarıların üzerinde sandık başarısı ve iktidar sözü veriyorum" dedi.

CHP’nin eskiden 10-15 bin kişilik salonlarda kurultaylar düzenlediğini, Baykal döneminde içeriye birkaç gazetecinin alındığı, küçük salonlarda kurultaylar yapıldığını, halktan kaçırıldığını söyleyen Sarıgül, "CHP kurultayı halkımızdan kaçırılıyor. CHP’nin kurultayının halkımızdan ve kamuoyundan kaçırılmaması lazım" dedi.

Sarıgül, Deniz Baykal’ın kurultay öncesi bölge toplantıları düzenleyip delegeleri ikna etmeye çalıştığını, delegeleri tek tek arayıp kendisi için kurultayda oy istediğini de iddia ederek, bunun 43 yıldan beri halktan kopuk politika yaparak kendini delegeye tanıtamadığı anlamına geldiğini, telefonla delegeleri ikna etmeye çalışmasının da kendisinin tükendiğini gösterdiğini savundu.
Deniz Baykal’a bugüne kadar CHP için yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ettiğini belirten Sarıgül, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Sarıgül, Zülfü Livaneli’nin de Kurban Bayramı’ndan sonra adaylığını açıklayabileceğini söylediğinin hatırlatılması üzerine, bütün adaylara başarı dileğinde bulunurken, sadece kurultayın şeffaf yapılmasını istediklerini ifade etti. Sarıgül, adaylar arasında birleşmelerin olup olmayacağı konusunda ise, buna sandığın karar vereceğini, yapılan anket sonuçlarının açıklanarak halkın değerlendirmesinin de bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Basın toplantısından sonra İmam Gündüz isimli yaşlı bir partili ile fotoğraf çektiren Mustafa Sarıgül, daha sonra kalabalık bir konvoyla Aydın’a gitmek üzere İzmir’den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 13:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?