5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sarıyaz Esintileri Şiir Dinletisi, Agora'da gerçekleştirildi

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Yerel Gündem 21 Kültür ve Sanat Çalışma Grubu desteğiyle düzenlenen "Sarıyaz Esintileri Şiir Dinletisi", tarihi Agora’da gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu ile Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın da katıldığı etkinlikte, şiir ve müzik dinletilerinin ardından Agora kazı alanı gezildi. İzmir Müzeler Müdürü Prof.Dr. Mehmet Taşlıalan, Türkegül Kocaoğlu’na katkılarından dolayı bir teşekkür belgesi verdi.

Kentin kültürel değerlerini tanıtmak, kentlilik bilinci yaratmak, İzmir’de kültür ve sanat hayatını canlandırmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Yerel Gündem 21 Kültür ve Sanat Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı Yrd.Doç.Dr. Eser Gültekin, kentliyi Agora ile buluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Gültekin, tarihi Agora’nın yurt genelinde ve uluslararası platformda tanınmasının önemine değindi.

İzmir Müzeler Müdürü Prof.Dr. Mehmet Taşlıalan, 2500 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski ve büyük agoralarından biri olan Agora’da düzenlenen şiir dinletisinin, tarihle bugünü birleştirdiğini söyledi. Taşlıalan, "İzmir tarih boyunca bir çok ilke imza atmıştır. İzmir’de dünyanın en büyük bazilikası (adliye sarayı) ortaya çıkarıldı. 1930-40’lı yıllarda yapılan ilk kazılardan sonra uzun süre kazılara ara verildi. 2002 yılında Bakanlık, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası’nın katkılarıyla başlayan kazı çalışmaları 2 yılı aşkın süredir aralıksız olarak devam ediyor. Katkı veren tüm kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’da, Agora’daki kazıların çok büyük gelişmelere gebe olduğunu ifade etti. Tunçağ, "Çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarıyla sürüyor. İstimlak ve kamulaştırma çalışmaları başlayınca çok daha görkemli noktalar ortaya çıkacak. Agora’nın iki kapısının gün ışığına çıkması 2005 Üniversite Oyunları’na yetişecek. Başkan Aziz Kocaoğlu desteğiyle bu muhteşem proje hayata geçecektir" diye konuştu.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 11:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?