8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Sasalı'da yeni bir dünya kuruluyor

Sasalı Doğal Yaşam Parkı projesinde çalışmalar ara vermeden devam ediyor. 425 bin metrekare (425 dönüm) alan üzerinde düzenlemesi devam eden Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Hayvanat Bahçesi'nin buraya taşınması ile canlılık kazanacak.
 
Doğal Yaşam Parkı'nın hemen girişinde yer alan bina tadilatlarının hızla devam ettiğini bildiren İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, idari bina, gişe, kafeterya, eğitim ve sergi salonundan oluşan binaların yapım ve tadilatlarının Kasım ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.
Yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde yer alan binalar, Doğal Yaşam Parkı'nın ana girişini oluşturacak. 1000 araç kapasiteli otopark alanının da hafriyatının yapıldığını bildiren yetkililer, alanın stabilize malzemesinini serildiğini ve beton dökülmesine hazır hale getirildiğini ifade ettiler. Alanda ayrıca, yaklaşık 4 km. boyunca bağlantı yolları da yine Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından açılarak düzenlendi.
 
2008'DE HİZMETE AÇILACAK
 
Kültürpark alanında bulunan Hayvanat Bahçesi'ndaki hayvanların daha doğal ve sağlıklı bir ortamda barınmalarını hedefleyen Sasalı Doğal Yaşam Parkı projesi adım adım ilerliyor. 425 dönümlük alan üzerinde planlanan proje kapsamında, buraya taşınacak hayvanların türlerine göre doğal ortamları ayrı ayrı konumlandırılacak; ayrıca çocuk oyun alanları, su kuşlarının yaşayacağı göletler, yemekhane, karantina, hayvan mutfağı, atölye, yem ambarı ile de her türlü ihtiyaca cevap verecek düzenleme hayata geçirilecek. Ayrıca yapılacak gözetleme kulesi ile, ziyaretçilerin alanı daha net görmeleri sağlanacak.
 
Sasalı Doğal Yaşam Alanı'na bugüne kadar farkli türlerde 42.500 adet ağaç dikildi. İdari binaların kasım ayında teslim edilmesinin ardından alan içerisindeki diğer bölümler ihale edilecek. Doğal Yaşam Parkı'nın 2008 yılında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 16:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?