3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Şaşırtan boşanma davası

İZMİR'DE ŞAŞIRTAN BOŞANMA DAVASI

İzmir'de görülen boşanma davasında, yetmiş altı yaşındaki S.P'nin 52 yaşındaki eşi N.P. ile ilgili iddiaları bu kadarına da pes dedirtti. Boşanma davası dilekçesinde eşinin, "Seninle değil paranla evlendim" dediğini belirten davacı koca S.P., her ilişki karşılığında eşinin kendisinden para talep ettiğini ve bu yüzden aralarında cinsel uyuşmazlık olduğunu iddia etti. S.P., ayrıca bu evlilik birliğinin yıkılmasına neden olmakla suçladığı eşinden 60 bin TL tazminat talep etti. İddiaları kabul etmeyen ve evliliğin ilk günlerinden itibaren eşinin kendisine karşı şiddet uyguladığını, hakaret ettiğini ve kadınlık gururunu hiçe saydığını belirten N.P. de, 100 bin TL maddi, 100 bin TL manevi olmak üzere toplam 200 bin TL'lik tazminat, bin TL nafaka talebinde bulundu. İlginç boşanma davasında ayrıca karşılıklı açılan darp davaları başladı.

İzmir 12. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasını bir yıl önce açan S.P., "Eşimle ruhen ve fikren anlaşamıyoruz. Kendisiyle fiziki temassızlık uyumsuzluğu da var. Yani cinsel anlamda uyuşmazlık yaşıyoruz. Eşim bana her zaman, 'seninle değil paranla evlendim' diyor. Kocası olmama rağmen kendisi para karşılığında benimle ilişki kurabileceğini söylüyor. 04.11.2010 tarihinde yaşadığımız bir tartışma sırasında kendisi beni darp etmiştir. Konu polise intikal etmiştir. Aramızdaki kavga ileri boyutlara kadar ilerledi. Can ve mal emniyeti evlilik birliği içerisinde tehlikeye girmiştir. Kendisinden boşanmak ve 60 bin TL tazminat talep ediyorum" dedi.

ASILSIZ İDDİALAR

Eşinin açtığı boşanma davasındaki iddiaların asılsız olduğunu cevap dilekçesinde belirten N.P. de, şunları söyledi: "Evliliğimizin ilk gününden itibaren eşim beni sürekli dövüyor. Hakaret edip kadınlık gururumu hiçe sayıyor. Ayrıca, kendisinin uyguladığı şiddet ve baskı nedeniyle açtığım davalar sürüyor. İddia edilenlerin aksine cinsellik konusunda bana karşı akıl almaz ve bir kadın tarafından kabul edilemiyecek isteklerde bulunuyordu. İstekleri yerine gelmeyince de bana işkence uyguluyordu. Evlilik birliğini yıkan taraf kendisidir. Bu nedenle 60 bin TL'lik tazminat talebinin reddini talep ediyoruz."

Olayın mağduru olduğunu anlatan N.P, sözlerine şöyle devam etti: "100 bin TL maddi, 100 bin TL manevi olmak üzere toplam 200 bin TL tazminat ile bin TL tazminat talebinde bulunuyorum."

Tarafların karşılıklı açtığı darp davalarının değişik Sulh Ceza mahkemelerinde sürdüğü öğrenildi.

EN İYİ KARARI YARGI VERECEK

Ülkede yaşanan ekonomik kriz yüzünden birçok çift hacizden kurtulmak için boşanırken, kimi çiftlerin de birbirlerini ticaret kazanç kapısı olarak gördükleri belirtildi.

76 yaşındaki müvekkilinin bu olayda mağdur edildiğini belirten Avukat Mustafa Tekin, şunları söyledi: "Bu olay evliliklerin ne kadar ticari ve çıkar amaçlı olduğunu sergiliyor. Boşanma davasında bayan, müvekkilime kendisi için değil parası için evlendiğini açıkça beyan etmiş. Müvekkilim de bu duruma daha fazla katlanamadığı için boşanma davası açtık. Şimdi bu konudaki en iyi kararı yargı verecek."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 10:07:02
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 10:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?