3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

SBS birincisi İzmir'den

SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkiye birincisi İzmir'den Sinem Sınmaz oldu. Ailesiyle birlikte Foça'da tatil yapan Karşıyaka Mehmet Seniye Özbey İlköğretim Okulu öğrencisi Sinem Sınmaz, ilk 10'a gireceğini tahmin ettiğini ancak birinciliğin sürpriz olduğunu belirtti.

Kalp cerrahı olmak istediğini belirten Sinem Sınmaz, dershane ve okul derslerini bir arada yürüterek başarılı olduğunu söyledi. Emekli ziraat mühendisi anne Ruhan, İZSU'da harita şube müdürü olarak çalışan baba Levent ve çift yumurta ikizi Didem ile birlikte tatil yapan Sinem Sınmaz, mutluluğunu basın mensupları ile paylaştı. Aynı sınıfta okuyan ikizinin de sınavdan 485 puan aldığını belirten Sinem Sınmaz, "Günde 2 saat ders çalıştım, 3 saat ise futbol oynadım. Çok mutluyum. İlk 10'da olmayı bekliyordum ama birincilik beni çok şaşırttı. Birinciliğimi tamamen konsantre olmaya bağlıyorum" dedi. Henüz gideceği lise konusunda tercih yapmadığını ifade eden Sinmaz, "Ben kalp cerrahı olmak istiyorum. Özellikle filmlerdeki ameliyat ve aksiyon sahneleri benim hep ilgimi çekmiştir. İdealimde, masa başı iş yapmaktansa hayat kurtarmak var" diye konuştu.

Hayalinde İzmir'e Disneyland kurmak olduğunu anlatan Sınmaz, "Benim eğlenceli bir yönüm de var. Ben futbol oynamayı, yüzmeyi ve kitap okumayı çok seviyorum. Aynı zamanda gitar da çalıyorum. Ders çalışırken sosyal yaşantımdan hiç geri kalmadım. Hayalimde İzmir'e Disneyland kurmak vardı ancak sermaye gerektiren bir iş olduğu için hayat kurtarmak bence en ideal meslektir" dedi.

Anne Ruhan Sınmaz kızının ülkesine, Atatürk'e layık bir genç olarak yetişmesini istediğini ifade etti. Baba Levent Sınmaz da kızının başarısından memnuniyet duyduğunu belirtti.

SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
SBS BİRİNCİSİ İZMİR'DEN
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 13:10:02
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 17:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?