26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şeboy'un İzmir projeleri hazır

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilirsek İnciraltı-Çiğli köprüsünü yapacağız. Böylece İzmir'in trafik sorununu yüzde 50 oranında çözeceğiz. Kentin iki yakasını birbiriyle barıştıracağız" dedi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na yaptı. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı açıklayan Şeboy, dosyasını AK Parti izmir İl Başkanı Aydın Şengül'e teslim etti.

İzmir'i kalkındıracak ve dünya kenti yapacak projelerinin hazır olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, denizin üzerinden İnciraltı ile Çiğli arasına yapacakları köprü ile İzmir'in iki yakasını birbiriyle barıştıracaklarını ifade etti. Göreve layık görüldükleri takdirde bu proje gibi İzmir'i ayağa kaldıracak vizyon projeler üretmeye devam edeceklerini belirten Şeboy, "Kentin iki yakası birbiriyle kavgalı değil ama küs. İzmir'i kalkındırmak, geliştirmek ve dünya kentleri arasında yeralmasını sağlayabilmek için bu projeleri hayata geçirmek gerekiyor. Göreve getirilirsek İnciraltı-Çiğli köprüsünü yapacağız. Böylece İzmir'in trafik sorununu yüzde 50 oranında çözeceğiz. Kentin iki yakasını birbiriyle barıştıracağız" dedi.

"İZMİR'İN SON 10 YILI KAYIPTIR"

Buca'da üç dönemdir belediye başkanlığı yaptığını belirten Şeboy, İzmir'in iyi şekilde yönetilemediğini ve bir vatandaş olarak şikayetlerinin olduğunu dile getirdi. İzmir'e Burhan Özfatura zamanında yatırım yapıldığını belirten Şeboy, şunları söyledi: "İzmir'in son 10 yılı kayıptır. İzmir'i son 10 yıldır projeleri olmayan, kente ne yapacağını bilmeyen kişiler yönetiyor. Harita okuması bilen, imar bilen tek bir adam gelmemiş. İzmir'in yüzde 70'i kötü yapılaşma. izmir depreme dayanıksız binalarla dolu. izmir'in neresi düzgün, nerede doğru düzgün bir yapılaşma var. izmir'de yapılan belediyecilik kaldırım, kanalet belediyeciliğidir. Kenti ileri götürecek, vizyon verecek bir iş yapmadılar. Onların tek yaptığı slogan, demogoji belediyeciliği. İşe gelince, asla iş yapmazlar, demogoji yaparlar."

"İZMİR ZAMANA AYAK UYDURAMADI"

İzmir'in eskiden liman ve ticaret kenti olarak anıldığını hatırlatan Şeboy, kentin bu özelliğini yitirme noktasına geldiğini kaydetti. kentin büyüdüğünü, sanayinin geliştiğini fakat limanların küçük kaldığını belirten Şeboy, "Limanlar zamana ayak uyduramadı. bostanlı'ya liman yapacağına, bina yaptı. Ne oldu peki? Kentin ticareti hep aynı noktada kaldı, gelişemedi.Sen İzmir'i geliştiremezsen yatırımcı niye gelsin, niye yatırım yapsın bu kente" diye konuştu.

"KEMERALTI'NA FORUM BORNOVA KONSEPTİ"

Kemeraltı Çarşısı'nın önemli bir tarihi değer olduğunu ifade eden Şeboy, bu değerin çağa ayak uyduracak bir konsepte dönüştürülmesi için proje üretilmediğini söyledi. Tarihe çarşıya yönelik projelerini anlatan Şeboy, "Forum Bornova konseptini tarihi dokuyu bozmadan Kemeraltı Çarşısı'na oturtacağız. Çarşının etrafını boşaltıp, içinde düzenlemeler yapacağız. Bakın o zaman tarihi zenginliği tarşılmaz bu çarşıyı turistler ziyaret ediyor mu etmiyor mu?" dedi.

"GÖREVE HAZIRIZ"

İzmir'de yaşlı nüfus oranının arttığına dikkat çeken Şeboy, yönetime geldikleri takdirde yeni üniversiteler kurarak kentin genç nüfusunu arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Partisinin il belediye başkanlığı hariç vereceği her göreve hazır olduğunu ifade eden Başkan Şeboy, şöyle devam etti: "İlçe belediye başkanlığı hariç partimin vereceği bütün görevleri yapmaya hazırım. Büyükşehir belediye başkanlığı görevi verilirse büyük projelerimizi hayata geçirmeye hazırız. Ama verilmezse bilgi birikimizi her şekilde aktarırız, bundan kaçınmayız. Belediye meclis üyeliği görevi verilse, onu da yaparız yaparız. Kimsenin hayal edemeyeceği projeleri gerçekleştirmeyi vaad ediyoruz."

Öte yandan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti İl Başkanlığı'na aday adaylığı başvuru yaptı. Basın açıklamasının ardından Yılmaz ile Şeboy aday adaylığı dosyasını AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e teslim etti. Şengül, aday adaylarına hayırlı olsun dileklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 21:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?