9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Seçim rüzgarları esmeye başladı

Geçtiğimiz günlerde, genel seçimlerin 4 Kasım 2007'de yapılması kesinleşirken, tüm partiler çalışmalara hızlı başladı.

Yöneticiler ev ev, köy köy dolaşırken, bir taraftan üye kayıtları güncelleniyor, diğer taraftan da sandık görevlileri belirleniyor.

Genel seçimlere bir yıl kala İzmir'de siyaset meydanı şimdiden seçim havasına girdi. 

Özellikle CHP, AKP ve DYP, seçim kampanyalarına fiilen başladı. En çok oy deposu olarak görülen köyler ve gecekondular seçim çalışmalarının gözdesi oldu. CHP milletvekilleri bu yaz İzmir ve çevresinde muhalefet bayrağını dalgalandırdı. AKP'nin seçim çalışmalarında Kadın ve Gençlik Kolları önemli rol oynarken, milletvekilleri yazı boş geçirmedi ve 10 bin kilometre yol katetti. ANAVATAN Partisi İzmir İl Başkanlığı köy gezileri düzenleyip, kentte de insanların yaşamlarını doğrudan etkileyen konulara parmak basarak kamuoyu desteği kazanmaya çalıştı. Geçtiğimiz seçimde kılpayı baraj altında kalıp parlamentoya giremeyen DYP ise, bu kez işi sıkı tutuyor. DYP birçok ilçede sandık görevlilerini belirledi. Yine baraj altında kalan partilerden MHP ise, ilçelerde seçim mitingleri düzenliyor. Bu partide Büyük Kongre sonrası bekleniyor.

Kim ne yapıyor?

AKP 

Ev ev dolaşıyorlar 

Yaz aylarını da boş geçirmeyen AKP, kış aylarıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, "Milletvekilleri İzmir'i karış karış dolaştı. Toplam 10 bin kilometre katetti. Seçimlere bir yıl varken durmak yok" dedi. Ayrıca İl ve İlçe Danışma Kurulları'nda örgütün hükümetin icraatlarını daha iyi anlatması istendi. Partinin Kadın ve Gençlik Kolları, birebir ev ziyaretleriyle seçmene ulaşmaya çalışırken, Büyük Kongre'nin ardından AKP tüm ağırlığını 2007 seçimleri için kullanacak ve milletvekilleri seçim bölgelerine yönelecekler.

CHP 

Seçim çalışmaları resmen başladı
 

CHP, 28 ilçenin 8'sinde üye kayıtlarını güncelledi. Konak ve Karşıyaka İlçe Başkanlığı da seçimlerde hangi partilinin hangi görevlerde bulunacağını şimdiden tespit etti. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen, geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın da katıldığı bir toplantıda "Erken de olsa baskın da olsa zamanında da olsa seçim hazırlıklarımızı tamamladık. Hedefimiz küskün 100 bin seçmen" dedi. Parti Kadın Kolları, gecekondularda ev ziyaretleri yaparken, gençlik kolları örgütlenmeye ağırlık veriyor.

DYP 

Sandık sorumlularını belirledi
 

DYP'de de başta Konak ve Karşıyaka olmak üzere seçim hazırlıklarına hızla başlandı. DYP Konak'ta 2200 sandıkta görev yapacak 4400 sandık görevlisi tespit edildi. DYP Konak İlçe Başkanı Serdar Yılmaz, "Seçimlerde görev yapacak mobilize ekiplerimiz de olacak. Tüm çalışmaları bir iki ay içinde bitireceğiz" dedi. Karşıyaka'da da üye kayıtları yapan parti, önümüzdeki günlerde Genel Başkan Mehmet Ağar'ın da katılacağı bir törenle seçim çalışmalarını hızlandıracak.

MHP 

Kongre sonrası bekleniyor 

İzmir'deki kongre sürecini tamamlayan MHP, ilçelerde seçim mitingilerine başladı. MHP İzmir İl Teşkilatı'nda bayramlaşma İl Başkanı Müsevat Dervişoğlu, geçtiğimiz Ramazan Bayramı sonrası teşkilatına "Seçimlere hazır olun. Mitinglere başlıyoruz. Mitinglerimize bütün partililer gelsin ve onbinlerin toplandığı mitinglerde milletin iradesini gösterelim" dedi. Bu arada yükselen milliyetçiliği değerlendirmekten de kaçınmayan parti, şehit cenazelerinde tam kadro boy gösteriyor.

ANAVATAN 

Sansasyonel eylemler
 

ANAVATAN Partisi de, İzmir'de önümüzdeki aylarda kongre sürecine girecek. Bir süredir vatandaşın hayatını doğrudan etkileyen ulaşım ve benzeri sorunları konu alan sert açıklamalara imza atan ANAVATAN yöneticileri, kongre süreci biter bitmez seçim çalışmalarını hızlandıracak. ANAVATAN İzmir İl Başkanı Sedat Demirer, "Kongre sürecimizi tamamladığımızda seçimler için daha büyük enerji harcayacağız. İl Başkanı olarak ben köy çalışmalarına başladım. Bizim görevimiz partiyi canlı tutmak diri tutmaktır. Bunu yapmaya çalışıyoruz"
Yeni Asır
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 12:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?