19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Seferhisar festivale hazırlanıyor

Seferihisar, 12 -20 Temmuz tarihleri arasında 4. Seferihisar Kültür, Sanat ve Turizm Festivali ile hareketlenecek.


Seferihisar Sığacık Limanı Düz Mevkii'nde düzenlenecek etkinlik boyunca ülke çapında ünlü sanatçılar konserler verecek, festival alanında kurulacak stantlarda ilçe esnaf sanatkarı ürünlerini ve hizmetlerini ziyaretçilere tanıtarak satışını yapabilecek.


UCUZ STANT
Kiralanacak stantlarda, Seferihisar'da faaliyet gösteren küçük işletmelere avantajlar tanınacağını belirten Ayca Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Öztürker, 'Bu proje kış döneminde İzmir'in bir çok ilçesinde denenmiş ve başarıya ulaşmış bir çalışma. Örneğin Nisan ayında yine ilgili belediyeyle beraber Gaziemir'de düzenlediğimiz festival ilçeye gelen ziyaretçi sayısında önemli artışa neden olmuştu. Gaziemir'deki çalışmamızdan, festivalde stant kiralayan esnaf çok memnun kaldı. Hatta iki ayda bir benzer etkinliklerin yapılması için esnaftan firmamıza talepler geldi. Hem tanıtımı hem ticaret hacmini artırmayı hedefleyen projemizi Seferihisar'dan sonra Karşıyaka ve Buca ilçelerinde de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz' dedi.


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'nun da projeye büyük destek verdiğini belirten Öztürker, 'Hem İESOB hem de ilçedeki esnaf teşkilatı projemizin başarıya ulaşması için her konuda bize yardımcı oluyor. Bu tip organizasyonlar ekonomik koşullarda zor günler yaşayan küçük işletmelere kısa süreli de olsa bir rahatlama getiriyor. Amacımız bu etkinlikleri daha sık periyotlarda ve daha uzun süreli yaparak gelenekselleştirmek' diye konuştu.


ÜNLÜLER SAHNE ALACAK
8 gün sürecek festivalde Kutsi, Coşkun Sabah, İzel, Mustafa Keser, Eylem, Kurtalan Ekspres konserlerinin yanı sıra Avrupa Yakası'nın sevilen karakteri Yavuz Seçkin'in şovu da yer alacak. 20 bin metrekarelik festival alanında açık alan konserlerinin yanı sıra yarışmalar, sportif etkinlikler, sergiler, çocuk tiyatroları, söyleşiler, defileler gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 18:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?