3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Seferihisar alev alev

Turizmde dünyada giderek yayılan 'Cittaslow' yani 'Sakin Şehir'lerin Türkiye’deki başkenti İzmir'in Seferihisar ilçesinde dün başlayan orman yangını sabaha kadar sürdü.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Seferihisar'daki yangınla ilgili tehlikenin ortadan kalktığını belirtti. Yer ekiplerinin yangın bölgesinde olduğunu kaydeden yetkililer, “Sabah itibarıyla 11 helikopter, 5 amfibi uçak çalışmalara başladı. Tehlike kalmadı, soğutma çalışmaları yapılıyor” dedi.

3 YÖNDEN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki orman yangınının 3 yönden kontrol altına alındığı, güney yönünde çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğleden sonra başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

ÖNLEM AMAÇLI BİR MAHALLE BOŞALTILDI

İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde çıkan orman yangınıyla ilgili söndürme çalışmaları sürerken, Ürkmez Beldesi’nde dağlık arazide bulunan 50 haneli Mersin Alanı Mahallesi’nin önlem amaçlı boşaltıldığı bildirildi.

İKİ GÜN ÖNCE DE YANMIŞTI

Yangının çıktığı bölgeye 500-600 metre uzaklıkta dün de yangın çıktı ve anında müdahale ile büyümeden söndürüldü. Aynı yerde 20 yıl arayla 1972 ve 1992 yıllarında çıkan iki büyük yangında ise bölgenin tamamen çöle döndüğü ve ağaçlandırma çalışması yapıldığı belirtildi.

Yangının çıkış nedeni henüz belli olmazken, her türlü ihtimal değerlendirmeye alındı. Bölgede MTA’nın yaptığı sondaj çalışmasından çıkmış olabileceği öne sürülürken, polis ve jandarma da törer ihtimali üzerinde duruyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2011 Çarşamba 10:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?