26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şehidin ailesine ev sözü

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, şehit Egemen Yıldız’ın ailesini ziyaret etti. Aslan, ev sahibi olma isteklerini yerine getireceğini söyledi, duygulandırdı


Ege - Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Hakkari Aktütün Karakolu’na yönelik terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız’ın (22) Gaziemir Sarnıç’ta yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız’ın babası Mahmut ve annesi Fikriye Yıldız’a başsağlığı dileyen Aslan, “Egemen Yıldız, hepimizin çocuğudur. Siz de bizlerin annesi ve babasısınız. Bundan sonra bize emanetsiniz. Gerek şahsen gerekse Ege-Koop olarak her zaman yanınızda olacağız” dedi. Türkiye’nin dış güçlerce desteklenen terör örgütüne karşı sürdürdüğü mücadelenin önemine vurgu yapan Aslan şöyle konuştu:
“Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine fırsat verilse terörün kökünü kazımaya her zaman için hazırdır. Ancak eli zayıflatılmaya çalışılan ve sindirilmek istenen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, bu vatanın evlatlarından müteşekkil olduğunu birileri bize unutturmaya çalışıyor. Terörün üstüne, maddi ve manevi tüm olanaklarımızı seferber ederek, sosyal-toplumsal projeleri de yaşama geçirerek gitmeliyiz. Çocuklarımızın hayatları, en az vatanımızın birliği ve dirliği için önemli. Bu konuda her kurum üzerine düşen sorumluluğu bilmeli ve gereken iradeyi göstermelidir.”

Ev almak istiyordu
Oğullarını evlendirmek için hazırlık yaparken, Ege-Koop’tan ev almayı planladıklarını vurgulayan baba Yıldız, bunun nasip olmadığını belirterek şunları söyledi: “Ankara’da askeri okulda okuduktan sonra ilk görev yeri Denizli’ye gitmişti. 4.5 ay önce tayini Hakkari Aktütün Karakolu’na çıktı. Oğlum Ege-Koop’tan ev sahibi olmak ve evlenme düşleri kuruyordu. Keşke sizinle bu şekilde değil, oğlumuz için ev almaya gittiğimizde konuşabilseydik.”


Şehit Yıldız’ın düşlerini süsleyen “Ege-Koop konutlarından ev sahibi olma” isteğini ailesi için yerine getireceği sözünü veren Aslan’a teşekkür eden anne Yıldız, “Oğluma Torbalı Ayrancılar Egekent-4’ten ev almayı istiyorduk. Hatta bir telefon görüşmemizde, ‘Sen EgeKoop’a git, Hüseyin Ağabeyle benim için görüş’ demişti. Ama onun ölüm haberini aldık. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın” dedi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?