19
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

Şehit ailesini sarsan aşk

Şehit uzman çavuşun eşi ve bölük komutanı astsubay nişanlandı. Şehidin annesi "Gelin soyadımızı bıraksın" diye savcılığa başvurdu. Dul eş ise kendini savundu: Kocamın ailesi, şehit maaşının peşinde

Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk (30) Şırnak'ta 29 Mayıs 2010'da PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit düştü. 48'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan ve henüz 2 yıllık evli olan şehidin cenazesi, ailesinin yaşadığı İzmir Kadifekale Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit maaşı bağlanan eşi Seher Balduk da (28) şehit yakınlarına tanınan haktan yararlanarak Karşıyaka Kaymakamlığı'nda işe başladı.

FOTOĞRAFLAR KAPIYA BIRAKILDI

Aradan iki yıl geçtikten sonra şehidin ailesinin yaşadığı eve, kapının altından kimliği belirsiz bir kişi tarafından bir zarf bırakıldı. İsimsiz zarfı açan aile gördükleri karşısında şoke oldu. Zarfta şehit Balduk'un eşiyle, şehidin bölük komutanı Astsubay Hakkı Yeşilyurt'un birlikte çektirdikleri fotoğraflar vardı. Şehidin annesi Methiye Balduk, fotoğraflarla birlikte Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şehidin erkek kardeşi Zülküf Balduk da Cumhurbaşkanlığı'na e-posta göndererek konuyu aktardı. E-mailin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan çağrılan anneden konunun detayları istendi. Anne Balduk, ayrıca eski gelinin çalıştığı Karşıyaka Kaymakamlığı'na da dilekçe verdi. Ailenin başvurusuyla Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay Hakkı Yeşilyurt hakkında askeri savcılık da soruşturma başlattı. Soruşturma sürerken aileye gönderilen yanıtta, fotoğrafların çekildiği dönemde halen evli olan Yeşilyurt'a gerekli uyarıların yapıldığı kaydedildi.

'BİR AY SONRA EVLENİYORUZ'

6 çocuk annesi Methiye Balduk, Astsubay Yeşilyurt'un 6 ay önce eşinden boşandığını öğrendiklerini belirterek şunları söyledi: "Eski gelinim hâlâ oğlumun soyadını taşıyor ve şehit maaşını alıyor. İnsanda biraz vicdan olur. Böyle bir durumda oğlumun komutanıyla aşk yaşıyor. Gitsin o kişiyle evlensin, ondan sonra ne yapıyorsa yapsın. Duyduğum kadarıyla nişanlanmışlar. Fakat evleneceklerini sanmıyorum. Çünkü o zaman maaşı kesilecek. Tek isteğim bu kişinin artık oğlumun soyadını taşımaması. Bunun için gerekli başvurularımı yaptım. Oğlumun komutanıyla birliktelik yaşayarak acımızı ikiye katladı. Benim yüreğim yanıyor, oğlumun da kemikleri sızlıyor."

Şehidin eşi Seher Asar Balduk ise ilişkiyi doğrulayarak şehit eşinin bölük komutanı olan Yeşilyurt ile eşini kaybettikten sonra haklarını öğrenmek için sık sık telefonda konuştuğu dönemde tanıştığını söyledi. Genç kadın, "Bir yıl sonra tayini Manisa'ya çıkınca yüz yüze tanışma şansımız oldu. 3 ay önce nişanlandım. Zor anımda bana sahip çıktı. Eşiyle ayrı yaşıyordu daha sonra da zaten boşandı. 1 ay sonra evleneceğim. Özel hayatıma kimse karışamaz. Geçen yıl otomobilimden çantam çalındı. Fotoğraflar çantamdaki flaş diskteydi. Oradan ele geçirdiler. Bununla ilgili şikâyetim poliste mevcut" diye konuştu.

'MAAŞ İÇİN TEHDİT' İDDİASI

Tartışmaların, eşinin ailesinin maddi isteklerinden kaynaklandığını öne süren Balduk şöyle dedi: "Bana bağlanan dul ve yetim maaşını eşimin ailesi istedi. Vermeyince de tehdit ettiler. Eşim şehit olduktan bir ay sonra tehdit edildiğim ve başıma bir şey gelebileceğinden korktuğum için suç duyurusunda bulundum. Telefon numaralarımı ve adresimi değiştirdim. Bir yıl sonra eşimin ailesi beni Kadifekale Şehitliği'nde anma töreninde buldu ve annesi bana saldırdı. Kayınbiraderimle evlendirmek istediler. Bunları kabul etmedim. Bana bu yüzden saldırıyorlar."

..
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2013 Cumartesi 11:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?