3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Şehit kardeşe anma

İzmir'de, üç yıl önce askeri ve polis servis araçlarının önünde park halindeki bir otomobile yerleştirilen düzeneğin patlaması sonucu meydana gelen olayda şehit düşen Er Hüseyin Arısoy'un kız kardeşi ve yakınları, patlamanın yaşandığı yerde kardeşi adına anma töreni düzenledi.

Olayın yaşandığı yere siyah çelenk bırakan şehidin kızkardeşi Kadife Arısoy, "Abimi 25 gün sonra Türk bayrağına sarılı tabutu ile 'Vatan sağolsun' diyerek gönderdiler. Keşke vatan sağolsa. Bizim acımız terör bittiği zaman dinecektir' dedi.

21 Ağustos 2008 de, İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde park halindeki bir otomobile yerleştirilen düzeneğin patlaması sonucu 8'i polis 3'ü asker olmak üzere 16 kişi yaralandı. Olayda şehit düşen Er Hüseyin Arısoy, hayatını kaybettiği yerde kız kardeşi ve yakınları tarafından anıldı. Şehidin kızkardeşi Kadife Arısoy ile amcasının kızı Gül Arısoy ve yakınları anma töreninde 'Şehitlerimizi saygı ile anıyoruz' yazılı siyah çelenk bıraktı ve 'Terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu işte tam burada vatan uğruna can veren Şehit Er Hüseyin Arısoy'u özlem ile anıyoruz. Aziz hatırası sonsuza kadar yaşatılacak" yazılı bez afiş ile şehidi yad ettiler.

 'Abi demeyi özledim" sözüyle duygularını paylaşan Kadife Arısoy, olay gününü anlatarak abisinin ağır yaralandığını kaldırıldığı hastanede 8 gün yaşam mücadelesi verdiğini ardından şehit düştüğünü ve acısını hâla yaşadıklarını söyledi. Çok üzgün ve çok duygulu olduklarını anlatan Kadife Arısoy, şöyle konuştu: "Şehitler vurulduklarında değil, unutuldukları zaman ölürler. O'nu unutmayacağız, aziz hatırası her zaman yaşayacak tüm şehitlerimizle aynı acıyı yaşıyoruz.

Hepsi vatan evladı, birini diğerinden ayıramayız. Hayatının baharında el sallayarak gitti bize. 5 ay sonra yanımızda olacağını söylemişti. 25 gün sonra ise Türk bayrağına sarılan tabut ile 'Vatan sağolsun' diyerek geri gönderdiler. Keşke vatan sağolsa. Ben bunu isterim. Keşke aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmasa. İsteğimiz talebimiz bu. Ama biz bu akan kan durduğu zaman, bu terör eylemleri bittiği vakit biz tek millet, tek bayrak altında toplandığımız zaman rahatlayacağız. Öyleyiz zaten ama bu gözyaşı dinsin artık."

Kadife Arısoy, kardeşini şehit verdiği olayın sorumlularının yargılama sürecinin devam ettiğini ve davayı yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2011 Pazar 16:06:21
Güncelleme :21 Ağustos 2011 Pazar 16:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?