19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Selçuk Belediyesi'nde toplu sözleşme

İzmir'in Selçuk ilçesinde belediye çalışanlarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanarak imzalar atıldı. Toplu sözleşmenin imzalanması ile işçi maaşlarına yüzde on beş zam yapıldı. 

Selçuk Belediyesi'nde çalışan işçileri kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri ikinci toplantıda sonuca bağlandı. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ile Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şubesi yetkilileri arasında imzalanan sözleşmeye göre işçi maaşlarına yüzde on beş zam yapıldı. Belediye itfaiye meydanında gerçekleştirilen imza törenine tüm işçi ve memurların yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, CHP ilçe yöneticileri ve sendika başkan ile yöneticileri de katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür toplu sözleşme nedeniyle içlerinin buruk olduğunu belirterek "Ailenin kendi içerisinde olan bölünmeye benzer bir bölünme yaşayacağız. Kız alınır ev ayrılır, kız verilir ev ayrılır. Bizimki de böyle bir şey olacak. Büyükşehire bağlanma birçok ilçede bizden farklı oldu. Çalışmalar sonucunda hukuki anlamda belli bir noktaya geldik. Bundan sonra da Büyükşehir'den ayrılmak için yapılabilecek pek bir şey kalmadı" diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi'nden tamamen ayrılmalarının iki seneyi bulacağını ifade eden Başkan Ülger, ilçe garajı, İZSU hizmet binası, ilçe mezbahası ve itfaiye teşkilatının nerde konuşlanacağı konusunda da çalışmaların devam edeceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek kurumları güçlendirerek yollarına devam ettkilerini belirten Başkan Ülger, devredilen birimlerdeki hizmetlerin aksamaması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerinin 15 Mayıs tarihinden itibaren kesileceğini kaydeden Başkan Ülger, "15 Mayıs'tan sonra artık müşteri veya vatandaş belediyeci ilişkileri içinde olacağız. Buradan gönderdiğimiz personelin tayin edilmemesi için sözlü olarak teminatı alıyoruz. Yani sizin görev yeriniz Selçuk olacak. Bununla ilgili ön görüşmeler yapıldı. Her hangi bir endişeye kapılmayın. Siz işinize sahip çıkarsanız, Büyükşehir'in size kazanımları olacaktır" dedi. 

Toplu görüşmeler sonucunda işçi maaşlarına da yüzde 15 zam yalıpdığını belirten Başkan Ülger, daha fazla oranda maaş yapmayı istediklerini ancak mali bir sıkıntıya düşmemek için bu oranı verebildiklerini ifade etti. İmza töreninde bir konuşma yapan Belediye İş Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Salih Er ise birçok belediyede aylar süren görüşmeler sonunda tartışmalarla toplu sözleşme imzalayabildiklerini belirterek, "Bu yüzde oranını yakalamamız bir iki belediye dışında mümkün olmuyor. Ancak Selçuk Belediye Başkanımız daha ikinci görüşmemizde şartlarımızı kabul ediyor. İşçi dostu tavır işte budur. İmzalanan toplu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 11:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?