2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Selçuk'ta korkutan oyuk

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde doğa yürüyüşü için Efes surlarının bulunduğu tepelere yürüyen dağcıların bulduğu ve sıcak hava çıktığını belirttikleri oyuk, endişe yarattı.

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi’nin 13 Kasım Cumartesi günü düzenlediği doğa yürüyüşüne katılan dağcıların tesadüfen bulduğu oyuktan kuvvetli şekilde sıcak ve az kokulu bir hava çıkıyor olması şaşkınlık ve korku yarattı.

Bölgede fayların bulunması ve çıkan havanın sıcak olmasından şüphelenen dağcılar bir süre gözlem yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı. Aykut Yıldızalp’in fotoğraflarını kulüp üyesi iki jeologla paylaşan Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan, "Oyuktan çıkan sıcak hava hakkında iddiada bulunmak için çok erken, ancak uzman kişilerin ayrıntılı bir inceleme yapması sonucunda kesin bir şey söylemek mümkün olur" dedi.

Selçuk’un CHP’li Belediye Başkanı Vefa Ülgür de, bölgedeki durumun araştırılması gerektiğini ve bunun için harekete geçeceklerini söyledi. Ülgür, durumu öğrenecek bilim adamlarının da gerekli araştırmaları yapacağını düşündüğünü ifade ederek, "Popülizm yapmadan doğruları söylemek gerekiyorsa; Selçuk’taki son büyük depremin üzerinden 140 yıl geçmiştir. Bununla beraber bölgede son birkaç yıldır büyüklükleri üç ile dört arasında değişen depremler oluyor. Deprem olmaz diyemeyiz. Ancak olursa da fazla zarar vermez inancındayım. Deprem olmasını engelleme gücümüz yok. Tek çare denetimleri sıkı tutup depreme dayanıklı konutlar yapmak. Hasar ve zararı aza indirgeme çalışmalarını aralıksız sürdürürsek o denli başarılı oluruz" şeklinde konuştu.

Başkan olarak içinin rahat olduğunu da belirten Ülgür, 2001 yılından beri Selçuk’taki yapılaşmaların depreme dayanıklı olarak yapıldığını ve sıkı denetimler uyguladıklarını söyledi
 

...
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2011 Pazartesi 18:55:41
Güncelleme :14 Kasım 2011 Pazartesi 18:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?