19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sertel'in mahalle ziyaretleri

Bornova'nın Doğanlar Mahallesi'nde sohbet toplantısına katılan gazeteci-yazar Atilla Sertel, başta CHP olmak üzere hemen her partiden yaklaşık 300 vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Vatandaşlar, Meydan Merkez Kıraathanesi'ndeki toplantıda Atilla Sertel'e, "Artık, siyasette ve aday belirleme sürecinde belirleyici olmak istiyoruz. Başta belediyeler olmak üzere her kademede halkın çıkarlarına uygun politikalar üretecek adaylar istiyoruz. Bu yüzden senin CHP'den Bornova Belediye Başkan Adayı olmanı istiyoruz. Bu isteğimizi, Ankara'ya iletiyoruz, bundan sonra da ileteceğiz" diye konuştular. Bir sohbet havasında başlayan ancak kendiliğinden neredeyse bir mitinge dönüşen toplantıya muhtarlar, parti yöneticileri, meclis üyeleri ve Bornova İçin Varız Gurubu temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşan Atilla Sertel, "Görev bana verilirse başınızı asla öne eğdirmem. Ben fakir fukaranın belediye başkanı olmak isterim" dedi.

Halkla iç içe yaşamayı bir yaşam felsefesi olarak benimsediğini söyleyen Sertel, CHP'nin oylarının artması için gayret sarf edeceğini vurguladı ve "En büyük önseçim halkın sevgisi ve desteğini kazanmaktır. Bornova'nın 31 mahallesinde, 12 köyünde halk bizleri bağrına basmıştır. İki kez milletvekili adayı olarak partimi temsil ettiğim Bornova'da halkımız beni belediye başkanı olarak görmek istiyorsa ve genel merkez de görevi bana verirse seçimi açık farkla kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

Doğanlar'da değişik siyasi görüşlerden yaklaşık 300 kişiye seslenen Sertel, CHP'den Bornova Belediye Başkanlığı'na halkla birlikte yürümek istediğini, genel merkez yöneticilerinin ve genel başkan Deniz Baykal'ın halkın sesine kulak vererek aday belirleyeceğine inandığını söyledi. Sertel, "Ben genel başkanımızın, genel merkez yönetiminin, parti meclisinin, il ve ilçe başkanlarımızın, parti üyelerimizin Bornova'da, İzmir'de seçimi kazanmak için çok ciddi, tutarlı çalışmalar yaptıklarını biliyorum. Bornova'da, İzmir'de halkın yüzünü ağartacak, halkla iç içe, sosyal belediyeciliğe önem veren adaylara görev vereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Bornova'da halkla iç içe, sosyal belediyecilik uygulamaları ile hareket edeceklerini söyleyen Sertel, "Görev bana verilirse başınızı asla öne eğdirmem. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak görevde bulundum. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'nin tek yerel yönetim dergisini çıkarıyoruz. Ülkemin sekiz kenti hariç bütün şehirlerini ve ilçelerini gezdim. Belediyelerin tüm uygulamalarına, projelerini yerinde inceledim ve yerel yönetimlerin uygulamaları konusunda büyük deneyim elde ettim. Bazı belediye başkanlarımıza da basın ve halkla ilişkiler, tanıtım, organizasyon gibi iletişim konularında yardımda bulundum" diye konuştu. Sertel, projelerini ise aday olduktan sonra halkla paylaşacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?