26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

SHP'den CHP'ye transfer

İzmir'de, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) eski il başkanları, eski belediye başkanları, eski il yöneticileri ve parti üyelerinin bulunduğu 25 kişi, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle CHP'ye katıldı.


CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, yerel seçim öncesi CHP'ye olan katılımın giderek arttığını söyledi. CHP'ye Türkiye genelinde büyük katılımın gerçekleştiğini belirten Karataş, "Geçmiş dönemlerde ayrıştığımız SHP'den de CHP'ye katılım oluyor ve bu her geçen gün daha da artıyor" dedi.

SHP eski il başkanı Cevdet Tümtürk ise, 2001 yılında CHP'den ayrıldıklarını hatırlatarak sosyaldemokratların artık birlik olma zamanı geldiğini, bu nedenle de CHP'ye geçtiklerini ifade etti. CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, SHP eski il başkanı Cevdet Tümtürk'e ve diğer SHP'lilere CHP rozeti taktı.


Karataş, toplantının ardından basın mensuplarının yerel seçimlere yönelik sorularını cevapladı. CHP'nin yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Karataş, "Henüz sonuçlanmış bir şey yok. Parti genel merkezimiz bütün illerde çalışmalarını sürdürüyor" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylığını açıkladığı dönemde kendisinin gösterdiği tepkiye, Kocaoğlu'yu destekleyip desteklemediklerine ve CHP İzmir teşkilatının arzu ettiği bir aday olup olmadığına ilişkin bir soruya da Karataş, şöyle cevap verdi: "Çalışmalar devam ediyor. Bütün illerde partimin belediye başkan adaylarının tespit çalışmaları devam ediyor. Bizde partinin organları çalışır. CHP başka siyasi partilere benzemez, bir kurumdur, kökleşmiş bir kurumdur CHP. Bu kurumun organları var. Buralarda kabul edilen her aday bizim için baş tacıdır. Biz buna bakarız."


DSP CHP'Yİ DESTEKLEMELİ
Karataş, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in "CHP bizim aday çıkardığımız yerden aday çıkarmasın, biz de onları gösterdiği yerden aday çıkarmayalım. Birbirimizin önünü kesmeyelim" açıklamasına ilişkin soruya şöyle karşılık verdi: "Kesme diye bir şey yok. Yalnız CHP Türkiye gerçeğini biliyor. CHP genel seçimler öncesi yapılan Cumhuriyet mitingleriyle ülkede çok büyük fedakarlıklarda bulundu. Toplumun talepleri doğrultusunda DSP'ye 13 milletvekili kazandırdı. İsim şartı koymadan önerilen isimleri CHP listesine aldı ve onları milletvekili yaptı. Şimdi DSP'ye düşen görev eğer ülke sorumluluğu anlayışı içerisinde davranırlarsa, bu dönemde yerel seçimlerde CHP'yi desteklemelidir."

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 15:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?