26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şifa'da nöbet değişimi

Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Mahmut Akdoğan, yönetim kurulu üyeleri ili birlikte görevinden ayrıldı. Göreve gelecek yeni yönetimin her zaman arkasında durucaklarını belirten Akdoğan, Şifa Hastaneleri'nın her zaman daha iyiye gelmesi için uğraşacaklarını söyledi.


İzmir Bornova Şifa Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akdoğan, hem bu görevinden hem de Türkiye Tabipler Vakfı Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Toplantıda uzun yıllar vakıf ve hastanede yönetici olarak görev yaptığını belirten Akdoğan, bu görevinden yönetim kurulu üyelerinin teklifi üzerine kendi rızasıyla ayrıldığını söyledi. Hükümetin sağlık politikasına karşı eliştirilerde bulunan ve doğru bir politika izlemediğini ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu: "Şifa Hastaneleri iyi hizmet anlayışını kurulduğu günden itibaren koruyan ve uyguluyan bir kuruluşdur. Daima hastaların memnuniyeti düşünülerek hareket edilmiş ve bunun sonucu olarak bu duruma gelinmiştir. Uzun yıllar hem vakıf hem de hastane yönetim kurulu başkanlığı yapmış olup bu görevimden yönetim kurulunun isteği üzerine kendi rızamla ayrılmaktayım. Vakıf ve hastane grubu olarak her zaman daha iyisini vermeye bugünden iktibarende devam edeceğiz. Yeni gelen kadroya sonuna kadar
desteğimizi sürdüreceğiz."


Hükümetin sağlık politikasının doğru olmadığını ve bunu her fırsatta kamuoyuna açıklayan bu tutumu karşısında çeşitli eleştiriler aldığını belirten Akdoğan, ayrılmasının bununla ilgili olmadığını söyledi. Doğru bulmadığı yanlış uygulamaların düzeltilmesi için daima mücadele edeceğini ve bunları açıklamaktan çekinmiyeceğini ifade eden Akdoğan, özel hastanelerin zor şartlar altında hizmet verdiklerini yanlış sağlık politikasından dolayı vatandaşlarında mağdur olduğunu söyledi.


Mahmut Akdoğan, istifa ettiği Türkiye Tabipler Vakfı Başkanlığı görevine Doç. Dr. Necmi Gürkay, Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine ise Kalp Damar Cerrahı uzmanı Dr. Mehmet Ateş'in getirildiğini açıkladı.
İsmi Şifa Hastanleri ile özdeşleşen Mahmut Akdoğan'ın ayrılması sağlık camiası tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?