5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sigara yasağı gece hayatını vurdu

SİGARA YASAĞI GECE HAYATINI VURDU

Türkiye genelinde kahvehaneler, barlar, kafeler, restoranlar ve eğlence mekanları dahil halkın ortak kullandığı tüm kapalı alanları kapsayan sigara yasağı eğlence sektörünü derinden yaraladı.

Türkiye genelinde eğlence merkezleri, lokanta, kahvehane, bar ve nargile salonlarında sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından eğlence sektörü zor günler yaşıyor. İzmir'in gözde eğlence kulüplerinden Alaturka 9/8 By Ali Yaşar'ın işletmeciliğini yapan Ali Yaşar (42), "Sigara yasağı bizim işlerimizi bıçak gibi kesti. 950 kişilik mekana müşteri gelmek istemiyor. Bu gidişte mekanı kapatmak zorunda kalacağım" diyerek sigara içemediği için İzmirlilerin eğlenceye çıkmadıklarını söyledi. Uygulanan yasada

değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekleyen Yaşar "Vergisinin alındığı, yasalar çerçevesinde satışının gerçekleştirildiği bir ürüne karşı bu tür bir uygulama yanlıştır. Ben de dumansız hava sahası taraftarıyım fakat eğlence sektöründe sigara tüketimi konusunda ciddi bir düzenleme getirilmelidir. En azından belirli günlerde sigara içmenin serbestliği sağlanmalıdır" şeklinde açıklamada bulundu.

SİGARA YASAĞI GECE HAYATINI VURDU
SİGARA YASAĞI GECE HAYATINI VURDU
SİGARA YASAĞI GECE HAYATINI VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 10:45:01
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 22:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?