19
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

'Sınavlar var kurslar yasak'

İzmir Özel Dershaneler Derneği (İZÖDER), dershanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışmaya, İzmir’de bilboardlara verdiği ilanla tepki gösterdi.

İZÖDER, dershanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışmaya tepki amacıyla, kentteki otobüs duraklarındaki bilboardlara, “Yasak hemşehrim! Sınavlar var, kurslar yasak” yazılı ilanlar verdi. Aynı konuda ayrıca 500 bin el ilanı bastıran dernek, bunları da üye dershaneler aracılığıyla veli ve öğrencilere ulaştırmaya başladı.

İZÖDER 2. Başkanı Hidayet Erdoğan, dershanelerin kapatılarak özel okula dönüşmeleri yönündeki çalışmanın gündeme gelmesinin ardından dernek üyeleriyle gerçekleştirdikleri toplantıda, konu hakkındaki düşüncelerini kamuoyuna duyurmak amacıyla böyle bir çalışma yapma kararı aldıklarını söyledi.

Yetkililer tarafından konu hakkında kamuoyuna çelişkili bilgiler sunulduğunu ve dershane işletmecileri olarak işlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, şu görüşleri savundu:

“Dershanelerin özel okula dönüşmesini gerçekçi bulmuyoruz. İzmir’deki özel okulların çoğunun yüzde 40-50 kapasitesi boş. Bu aldatmaca. Açık lise yapın diyorlar. Sanki açık liseye rağbet var. Herkes normal liseye gidiyor, açık liseye kimse gelmez. Açıkçası dershaneler olarak devreye girmemiş olsaydık, bir gece yarısı torba yasanın içerisinde çıkarıp dershaneleri kapatacaklardı. Biz de bunu haber alınca kamuoyu oluşturuyoruz. Yasal haklarımızı kullanacağız.”

ÖZDEBİR GENEL KURULU YARIN!

Erdoğan, Özel Dershaneler Birliğinin (Özdebir) yılda bir defa yapılan olağan gelen kurulunun yarın Ankara’da toplanacağını ve tarihi çok önceden belirlenmiş genel kurulda, doğal olarak bu tartışmanın gündemin ağırlıklı konusu olacağını kaydetti. Dershanelerin, “özel okula dönüştürüyoruz” denilerek kapatılmasına karşı olduklarını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

YASA DIŞI BİR İŞ YAPMIYORUZ

“Yasal bir iş yapıyoruz ve ruhsatımız var. Çocuklara eğitim-öğretim veriyoruz. Matematik, fizik, fen öğretiyoruz. Yasa dışı bir iş yapmıyoruz. Arz ve talep meselesi. İnsanlar kendi isteğiyle bize geliyor. İsteyen kayıt sildirebiliyor. Diploma da vermiyoruz ama buna rağmen reğbet var. Genellikle de özel ders alamayan, dar ve orta gelirli ailelerin çocukları geliyor. Dolayısıyla böyle bir durumdan en fazla onlar etkilenir. Bu dershaneler kapanmış olsa fakir fukara, orta gelirli ailelerin çocuklarının, iyi bir üniversiteye, ODTÜ’ye, Boğaziçi’ne Bilkent’e girme şansı sıfıra iner.”

...
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2013 Pazartesi 14:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?