9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Sınıflardaki kara tahtalar değiştiriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kara tahta ve tozlu tebeşir kullanımına son vermek amacıyla yürüttüğü çalışmaları bu yıl da sürdürdü. Geçtiğimiz yıl 62 okulda bin 100 kara tahtayı değiştiren belediye, bu yıl da 90 okulda toplam bin 500 yazı tahtasını yeniledi. Sınıflara, beyaz laminant tahtalar yerleştirildi. Böylece öğrenciler ve öğretmenler, tebeşir tozu yutmaktan kurtarıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör ile Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selma Nalbantoğlu, Gaziemir Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu'nda yürütülen yazı tahtalarının değiştirilmesi çalışmalarını izlediler.

Eski metropol alan içinde bulunan tüm okullardaki kara tahtaları kaldırarak, yerlerine beyaz laminant tahtaları yerleştirdiklerini belirten yetkililer, okullara öğretmen ve öğrencilerin kullanımı için solvent içermeyen kalem ve keçeli silgi de verildiğini söylediler. 

Öğrencilerin artık daha hijyenik koşullarda eğitim göreceklerini ifade eden yetkililer, önümüzdeki sene içinde de Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bağlanan belde ve ilçelerdeki ilköğretim okulları ile ihtiyacı olan liselerdeki yazı tahtalarını yenileyeceklerini bildirdiler. 

Gaziemir Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Özvural da, öğrencilerle birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. 

ÇOCUKLARA DA DESTEK 

İzmir'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda onarım ve yenileme çalışması gerçekleştiren, sosyal güvencesi bulunmayan çocuklara sağlık hizmeti veren, eğitim araç ve gereçleri sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitim kurumlarına destek projesiyle Türkiye'deki yerel yönetimlere örnek oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, halen gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak amacıyla okullarda başlattığı süt kampanyasına da devam ediyor. Kampanya ile metropol alan içindeki 95 okulda her çocuğa haftada bir litre süt dağıtılıyor. Ayrıca, ergenlik çağındaki kız öğrencilere sağlıklı yaşam amacıyla hijyenik ped dağıtımı da devam ediyor.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 14:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?