26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Siyaset Akademisi' başladı

AK Parti Siyaset Akademisi 3. Etabı önceki gün AK Parti İzmir İl Başkanlığı seminer salonunda önceki gün yapılan ilk dersle başladı. Sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kursiyerin katıldığı akademinin ilk gününde Siyasete giriş dersi verildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, akademinin ilk iki etabının teşkilat mensupları için çok doyurucu olduğunu belirterek üçüncü etapta da aynı kalitede dersler ve konferanslar olacağını söyledi. Akademinin ilk etabına toplam 282 kişi katıldığını ifade eden Başkan Şengül, "Bugün siyaset akademimizin üçüncü etabına başlıyoruz. Üçüncü etabımıza katılımın daha fazla olmasını bekliyoruz. Akademimize katılan kursiyerler sonuçtan oldukça memnun olduklarını dile getirmektedir. Özellikle Kişisel Gelişim, Deneyim Paylaşımı ve Teorik uygulamalı dersler katılımcılarımızdan büyük ilgi gördü. Sınav sonucunda 50'nin üzerinde not alanlara AK Parti Genel Merkezimiz tarafından başarı sertifikası verilecektir" diye konuştu. 

Siyaset Akademisinin önceki etaplarında olduğu gibi üçüncü etabın da tüm vatandaşlara açık olduğunu ifade eden Başkan Şengül şunları söyledi, "Siyaset Akademisi, 2008 yılı itibariyle Türkiye genelinde 60 ilde faaliyet göstermektedir. Bir yıllık sürede Türkiye genelinde 12.000 katılımcıya Yerel Yönetimler odaklı eğitim vermeyi hedeflenmektedir. Bu faaliyetle 2009 yılı Mart ayı içinde yapılacak Yerel Seçimlere giden süreçte hem Belediye Başkanı aday adayları hem de Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyesi aday adaylarına eğitim verilmektedir. Siyasal partilerin işlevlerinden birisi de siyasal sistemdeki rollerin öğrenilmesi ve öğretilmesi, siyasal katılımın arttırılması ve devam etme süreci olarak ifade edilen Siyasal Sosyalleşmeye katkıda bulunmaktır. Siyaset Akademisi eğitim programları sosyal sorumluluklarının farkında olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açıktır. Ayrıca Yerel seçimlerde düşük olan kadın katılımını, daha üst düzeye çıkarabilmek için ve kadın adayların elini güçlendirmek adına; Yerel Yönetimlerde Siyaset Akademisi çalışmalarına başladık. Amacımız; en az merkezi katılım düzeyinde, kadını yerel siyasette de etkin kılmak. Ayrıca siyaset akademisi 3. Etabına çok sayıda sivil toplum kuruluşundan katılımcımız bulunmaktadır"

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:05:03
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 12:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?