27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Siyasete tatil yok

Yaz sıcağında siyasi hareketlilik yaşanıyor. Partiler halka iniyor, tartışmalar alevlenleniyor, açıklamalar birbirini kovalıyor. İşte İzmir’de son durum: 


Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li Yusuf Kenan Çakar, suyla ilgili yaptığı konuşmada, “Bu bir CHP klasiği” deyince ortalık karıştı. Çakar’ı, sıra kapaklarına vurarak protesto edip, susturmaya çalışan CHP’liler, sürekli müdahale ederek konuşmasını tamamlamasını engelledi.

CHP Grup Başkan Vekili ve Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan da yerinden kalkarak, Çakar’ın yanına geldi, “Her şey hakkında konuş, partimle ilgili konuşma” diye uyardı. Tartışmaların yatışması için oturuma ara verildi. Tekrar devam eden toplantı, gergin havada tamamlandı.

ANAVATAN: İzmirli satmaz
ANAVATAN İl Başkanı Süleyman Şamlı, yerel seçimlerde İzmirli adaylar göstereceklerini söyledi. Şamlı, oy hesabıyla yardımlar yapıldığını savundu, “İzmir halkı bir torba kömüre oyunu satmayacak kadar onurludur” dedi. 



DSP’den ortak akıl sitesi
İZMİR’DE DSP Konak İlçe Başkanlığı, internette “ortak akıl” sitesi kurdu. Vatandaşlar “ortakakildsp@hotmail. com” adresine isteklerini, beklentilerini, eleştirilerini iletmeye ve aktif siyasette yer almaya çağrıldı.



DP’ye göre AKP sınıfta kaldı
DEMOKRAT Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, OKS ve ÖSS’de başarısızlığın faturasını AKP’ye kesti. Ulupınar, eğitimde liyakata bakılmadan belli düşünceye göre atama yapılmasının bu sonucu doğurduğunu savundu.


AKP nöbete başladı
AKP, İzmir’de nöbetçi milletvekili uygulaması başlattı. İsmail Katmerci, İl Başkanlığı binasında vatandaşın sorunlarını dinleyip not aldı. Meclis’in tatili girmesiyle vekillerinin ev ziyaretleri de yapacağı belirtildi.


‘Hükümet denetimden kaçıyor’
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AKP Hükümeti’nin Meclis denetiminden kaçtığını söyledi. Tanrıkulu, su tartışması dahil birçok konuda verdikleri soru önergelerinin yanıtlanmadığını söyledi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 10:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?