26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Şoför arabadan atladı' iddiası

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Şakran beldesi yakınlarında öğrencileri taşıyan servisin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanarak Aliağa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan öğrencileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ziyaret etti.


Aliağa Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren öğrencileri ziyaret eden Bakan Çelik, öğrencilerin her biri ile tek tek ilgilendi. Yaralı öğrencilerle sohbet eden Bakan Çelik'e yaralı öğrenciler şoförün arabadan atladığını söyledi. Bu konunun da araştırılmasını isteyen Bakan Çelik Bedensel engelli öğrenci Serkan Korkum'la ilgilenerek oyuncak alacağı sözünü verdi. Bedensel engelli öğrencinin kazada yaralanan annesi Emine Korkum, çocuğunu 9 yıl sırtında taşıdığını ve kazadan bir ay öncesinde yürümeye başladığını belirterek, "Evlatlarımızı okutmak için her türlü zorluğa katlanıyoruz. Köy yerindeyiz imkanlarımız kısıtlı. Keşke diğer öğrencilerin de yarası beresi olsaydı da ölmeselerdi" diyerek feryat etti.


Hastane çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Faruk Çelik; "Ne yazık ki böyle bir olay yaşandı. Her açıdan incelenmesine devam ediliyor. İhmali olan her kim varsa mutlaka cezalandırılacaktır. Ancak servis taşımacılığı ile ilgili yönetmeliklerin değişmesi için keşke böyle bir olay dikkatimizi çekmese idi. Yaşanan olaydan dolayı son derece üzgünüz, yaralılara Allah'tan şifa, ölen çocuklarımızın acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e hastane ziyareti sırasında İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aliağa kaymakamı emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ve çok sayıda bürokrat eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 15:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhan okumuş TURGUTLU MANİSA IP: 78.179.110.xxx Tarih : 12.09.2008 00:34:22

SAYIN BAKAN ŞİMDİ SÖYLEYECEKLERİMİ İSTER İHBAR KABUL EDİN İSTERSE ŞİKAYET DAHA KAÇ ÇOCUK ÖLECEK BUNA BİR DUR DEYİNİZ. ŞİMDİ SİZ TAŞIMALI EĞİTİM SİSTEMİNİ GETİRDİNİZ ÇOK GÜZEL FAKAT BUNUN TAKİPÇİSİ OLMUYORSUNUZ.TAŞIMA YAPILACAK ARAÇLAR EN AZ 10 YAŞINDA OLACAK FAKAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ GEREK RÜŞVETLE GEREKSE İHALEYİ ALINCAYA KADAR SAHTE EVRAKLA TAŞIMA İŞİNİ ALIYOR HİÇ BUNLARI ARAŞTIRIYORMUSUNUZ SAYIN BAKANIM ÖNCE BUNLARI ARAŞTIRINIZ DEVLETİN BUKONUDA MÜFETTİŞLERİ YOKMU MESALA VATANDAŞ MODELLİ ARABA ALAMIYOR MODELLİ ARABASI OLAN İŞİ ALIYOR ÜZERİNDE KAR ALIP MODELSİZ ARACA TAŞIMALI EĞİTİM YAPTIRIYOR BİZİM BURALARDA BÖYLE YAPANLAR ÇOK MALESEF DEVLET DAHA UYUSUN DAHA ÇOK ÖĞRENCİLER ÖLÜR KAZADA VEFAT EDEN ÖĞRENCİLERİN AİLESİNE BAŞLARI SAĞOLSUN. LÜTFEN BUKONUYU TAKİP EDİNİZ.