5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sokak çocukları için proje hayata geçirildi

İzmir Halkının Sokak Çocukları ve Dilencilik Konusunda Bilinçlendirilmesi, Sosyal Yönden Desteklenmesi" konulu proje uygulamaya geçirildi. İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, sokak çocuklarından kesinlikle hiçbir şey satın alınmaması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Konak Belediyesi Kültür Sanat Merkezi girişinde yapılan toplantıya, aynı zamanda projeye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu ve ayrıca Uluslararası Çalışma Örgütü ile vatandaşlar katıldı. Projeyi tanıtan Ülkü Bayındır, sokakta yaşayan ve çalışan çocukların göç alan bütün kentlerin sorunu olduğunu kaydederek, "Yolda yürürken ya da arabanızla dolaştığınızda küçük yaştaki çocukların bir şeyler satmaya çalıştığını görüyorsunuz. Bu sorunu çözmek için önlem almalıyız, bu nedenle üniversite olarak bir proje hazırladık. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin de destek ve katkısını arkamıza aldık. Bu projede 2 aşama var, birincisi halkın bilinçlendirilmesi, ikincisi ise sokakta yaşayan ya da çalışan çocukların sosyal yönden desteklenmesidir. Halkın, sokak çocuklarına yol gösterici olmasını sağlamak ve onlara yol gösterici tavır sergilemesi gerekiyor" diye konuştu.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ise, çocukların geleceğimiz olduğunu, onların arasında ayrım yapmanın mümkün olmadığını belirterek, "Ege Üniversitesi tarafından başlatılan bu proje ile sokakta yaşayan çocukların sorunları çözümlenecek ve halkın bilinçlendirilmesini sağlayacağız. Bu çocuklara bugün sahip çıkmazsak, yarın suçlara meyilli bireyler olarak toplumun birer parçası olacaklardır. Bu çocukların evleri var, aileleri de var ancak aileleri kolay para kazanma hırsı nedeniyle çocuklarını okula göndermeyerek sokakta çalıştırıyor. Bu nedenle bu çocuklardan kesinlikle hiçbir şey satın almamamız gerekiyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, halkın eğitilerek çocuklarını okula göndermelerini sağlamalı ve muhtaç durumdaki vatandaşların zaruri ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından İzmir Valisi Göksu ve beraberindekiler, sokaktan geçen vatandaşlara projeyle ilgili olarak bildiri dağıttı.

Ekim ayı sonunda uygulamaya konulacak olan proje ile, İzmir’de sokakta yaşayan ya da çalışan çocuklar konusunda halkı bilinçlendirmek ve bu çocukların eğitimlerine devam etmeleri için yapılan çalışmaların sürekliliğine katkıda bulunmak hedefleniyor. Ayrıca halkın bu konuya ilişkin tutumunu ve çalışma sonrasındaki tutum değişikliklerini bilimsel açıdan ortaya koymak da bir diğer hedef olarak açıklandı.

izmir
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 15:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?