19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sokak Ligi'nden Profesyonel Lig'e

İzmir Koordinatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye koordinatörlüğünü ise Sosyal Sorumluluk Derneği'nin yaptığı Sokak Ligi projesi, gençlerin hayatını değiştiriyor. Sokak Ligi'ne dahil olan ve futbol oynamaya başlayan gençler, yetenek avcıları sayesinde kendilerine yeni dünyaların kapılarını açıyor. Antrenmanlar ya da turnuvaları yakından takip eden menajerler tarafından keşfedilen gençler, Sokak Ligi'nden "Profesyonel Lige" transfer oluyor. 

O gençlerden birisi olan ve 4 yıl önce Asarlık takımı ile Sokak Ligi'ne başlayan Aykut Bingöl, bugün Ankaragücü ve Kayserispor gibi takımların anlaşma yapmak için peşinden koştuğu bir futbolcu. Halen Ulukentspor da forma giyen Aykut, yaşı tutmadığı için artık Sokak Ligi takımlarında top koşturamıyor, ancak arkadaşlarını yalnız bırakmayarak yeni yetişecek gençlere ağabeylik yapmaktan da geri kalmıyor. Kendisini isteyen takımlardan birisi ile anlaşarak önümüzdeki dönem "büyükler" kategorisine hızlı bir giriş yapacak olan Aykut, antrenmanlar ve turnuvalar sırasında keşfedildiği için mutlu olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Sosyal Sorumluluk Derneği'ne teşekkür eden Aykut, "Projede yer alan ve yeteneği de olan arkadaşlarımızın şansı açık" diye konuştu.


17 yaşındaki Mert Acabay da, geçtiğimiz aylarda Bosna Hersek'de yapılan dünya turnuvasında Türkiye Sokak Ligi Milli Takımı forması altında 7 maçta 11 gol atacak kadar başarılı bir futbolcu. Lise öğrencisi olan Mert, Sokak Ligi'ne Kızılay takımı ile başlamış ve şu anda geldiği noktadan mutlu. Mert Acabay, Sokak Ligi projesinin kendilerine uğurlu geldiğini ve önlerine yeni kapılar açtığını söyledi.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 10:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?