3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Sokak ortasında vuruldu

EVLENECEĞİ KADININ KAFASINA SIKTI

Bayındır'a bağlı Buruncuk Köyü'nde meydana gelen cinayette son anda evlilik kararından vazgeçtiği öne sürülen 19 yaşındaki R.Ü., sokak ortasında H.Ö.'nün kurşunlarına hedef oldu. Talihsiz kadın olay yerinde can verirken, işlediği cinayetten sonra kaçan şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Bayındır'ın Buruncuk Köyü'nde tüyler ürperten bir cinayet işlendi. İki çocuk annesi olduğu öğrenilen 19 yaşındaki R.Ü., evlenme teklifini reddettiği öne sürülen H.Ö. (24) tarafından sokak ortasında başından vurularak öldürüldü. Av tüfeğiyle işlediği cinayetten sonra kayıplara karışan H.Ö., Bayındır Jandarması tarafından düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Köyü yasa boğan olaylar zinciri şöyle gelişti: İddiaya göre, 14 yaşındayken Bayındır'a bağlı Turan Köyü'nde yaşayan Ş.T.'ye (24) gönlünü kaptıran R.Ü., evlenmek için Ş.T.'ye kaçtı. Aralarında dini nikah kıyan çiftin kısa bir süre sonra bu beraberlikten iki kız çocuğu dünyaya geldi. Ancak, Ş.T. ile gün geçtikçe arası açılan R.Ü., dini nikahlı eşini terk ederek tekrar Buruncuk Köyü'nde bulunan baba ocağına döndü. Bu sırada çobanlık yaparak geçimini sağlayan H.Ö. ile tanışan kadın, kısa bir süre sonra H.Ö.'nün evlilik teklifini kabul etti. Bu sırada 20'ye yakın koyununu satarak evlilik hazırlıklarına başlayan H.Ö., R.Ü.'nün tekrar eski eşine dönmesi ile birlikte çılgına döndü.

Evlilik fikrinden vazgeçen R.Ü.'den her defasında red yanıtı alan H.Ö., intikam almayı kafasına koydu. Hafta sonunda köyde bulunan ailesini ziyarete geldiği bildirilen R.Ü.'yü uzun süre takip eden zanlı, dün akşam saatlerinde kendisine ait av tüfeğini evinden alarak pusuya yattı. Bir zaman sonra ailesinin yaşadığı evden çıkarak yolda yalnız olarak yürüyen R.Ü.'nün yanına gelen H.Ö., kadından bir kez daha "olmaz" yanıtını aldı. Bunun üzerine çılgına dönen zanlı, genç kadının kafasına yakın mesafeden 2 el ateş etti.

R.Ü., başından aldığı kurşunlarla olay yerinde can verdi. İşlediği hunharca cinayetten sonra kayıplara karışan zanlı H.Ö. ise köyün dağlık kesiminde saklandığı arazide Bayındır Jandarması tarafından yakalandı. Silah seslerine koşan köylüler ise yol ortasında kanlar içinde yatan talihsiz kadının cesediyle karşılaşınca şaşkına döndüler. Kızlarının zamansız ölümüyle şok olan R.Ü.'nün ailesi genç kadının cansız bedeninin başında gözyaşı dökerek sinir krizleri geçirdiler. Acılı aileye zaman zaman olay yerine gelen 112 sağlık ekibi müdahale etti.

Bayındır Belediyesi'nde çalışan şoförün izinli olması nedeniyle olay yerine uzun süre İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen cenaze aracının gelmesi beklendi. Yaklaşık 4 saat süreyle cinayet mahallinde kalan genç kadının cesedi, ailenin isyanla karışık feryatları arasında otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bayındır Cumhuriyet Savcılığı olay ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

EVLENECEĞİ KADININ KAFASINA SIKTI
EVLENECEĞİ KADININ KAFASINA SIKTI
EVLENECEĞİ KADININ KAFASINA SIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 11:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?