19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Son durakta yakalandılar

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 6 aydır sürdürdüğü uyuşturucu şebekesi operasyonunu sonuçlandırdı. 

Narkotik büro ekipleri, Diyarbakır'dan İzmir'e otobüsle 12 kilogram esrar getiren kurye K.Ö.'yu (25) İzmir Otogarı'nda yakaladı. 

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Bürosu ekipleri, Güneydoğu Anadolu illerinden temin ettiği uyuşturucu maddeleri İzmir'de kuryeler aracılığıyla özellikle Nergis, Atakent ve Mavişehir bölgelerinde satışa sunduğu belirlenen bir uyuşturucu şebekesini takibe aldı. Şebekenin organizasyon yapısını tamamen deşifre eden ve 17 Nisan 2008 tarihinde "Yasemin 35-3" operasyonunu düzenleyen Narkotik Büro ekipleri, Diyarbakır'dan otobüsle İzmir'e 12 kilogram esrar maddesi getiren ve yol boyunca 4 farklı noktada yapılan kontrollerden geçmeyi başaran K.Ö.'yü İzmir Otogarı'nda bir çuval içerisinde getirdiği esrar maddesiyle birlikte yakaladı. 

Operasyonda ayrıca, 30 ayrı hırsızlık sabıkası bulunan ve geçen günlerde cezaevinden çıktığı belirlenen şebeke mensubu M.B. (25) ile 3 kişi daha yakalandı. Diyarbakır'da bulunan şebekenin lideri M.B.'nin (30) de yakalanmasıyla şebeke tamamen çökertildi. Toplam 6 kişi, haklarında hazırlanan suç dosyasıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 12:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?