19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sosyal güvenlik yasasına tepki mitingi

İzmir'de, Sosyal Güvenlik Yasası'nı protesto eden bazı sendika üyeleri, Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenledi.

Ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, yasanın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinge, Türk İş'e bağlı sendikalar, Cumok, İzmir Barosu, İzmir Tabipler Odası, TÜMBELSAN, Hekimler Odası, Eczacılar Odası, Ulusal Uyanış Platformu'nun da aralarında bulunduğu 100'e yakın dernek ve sendika katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile miting alanına gelen vatandaşlar laiklik sloganları atarak Sosyal Güvenlik Yasası'nı protesto etti.

Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Zenginobuz yaptığı konuşmada, yasanın yeniden gözden geçirilmesini istedi. Zenginobuz, çıkarılacak yasanın hiç kimseye sorulmadan hazırlandığını belirterek şöyle konuştu: "Hükümet sendika temsilcileri ile görüştüğünü söylüyor ama yine kendi bildiğini yapıyor. Bu yasa 65 yaşında emekli ediyor. Hangi insan 65 yaşında emekli olduktan sonra çalışacak. İş gününü 7200 güne çıkararak vatandaşa daha çok prim ödettirip, emekliliği zorlaştırıyorlar."

Konuşmaların ardından, "Sağlık ve Sosyal Güvencemi İstiyorum"," İnsanca Yaşama Hakkımı İstiyorum","Sadaka Değil Sosyal Devlet İstiyorum" sloganları atıldı, türküler eşliğinde halay çekildi. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 18:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?