26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Soydaşların gönlünü fethetti

Bulgaristan'ın Kırcali kentini ziyaret eden ilk Türk büyükşehir belediye başkanı olan Aziz Kocaoğlu, soydaşlardan büyük ilgi gördü. Başkan Kocaoğlu, "adaş" Belediye Başkanı Hasan Aziz ile bir de basın toplantısı düzenleyerek iki kent arasındaki işbirliği planlarını açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bulgaristan temaslarının ikinci gününde, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcali ve Mestanlı bölgelerinde incelemelerde bulundu. Kırcali Belediye Başkanı Hasan Aziz'i makamında ziyaret eden Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki İzmir heyeti, burada Belediye Meclis üyeleriyle bir araya gelerek iki kent arasındaki işbirliği olanaklarının artırılması konusunu masaya yatırdı. Daha sonra "adaş" iki başkan Hasan Aziz ve Aziz Kocaoğlu, ortak bir basın toplantısı yaptı. Kırcali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Başkan Kocaoğlu'nun "kentlerine Türkiye'den gelen ilk büyükşehir belediye başkanı" olarak tarihe geçtiğini söyledi. Kırcali halkının yanı sıra medya temsilcilerinin de büyük ilgi gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Buradaki insan dokusu ve zengin topraklar, birlikte güzel işler yapabileceğimizi gösteriyor. 

Bugün deneyimlerimizi paylaştık. Özellikle Kırcali Belediyesi'nin hazırlayacağı projelere teknik destek verebileceğimizi, başta organik çalışmaları olmak üzere tarımda uyguladığımız yeni yöntemler ve arıtma tesislerinin kuruluşu gibi konularda yardımcı olabileceğimizi söyledik. Bundan sonra iki kent arasındaki işbirliği çok daha büyük bir hızla büyüyecek" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Kırcali'deki konukseverlikten çok etkilendiklerini ve kendilerini hep Anadolu'da hissettiklerini de sözlerine ekledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin EXPO ve İzmir'de kurulması düşünülen Bulgar konsolosluğu konularındaki sorularını da yanıtladı. 

Daha sonra Kırcali Belediyesi'nin bazı projelerini yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Arda nehri kıyısında yürütülen sahil bandı çalışmaları ile AB fonlarıyla kurulan modern pazar yerini gezerek vatandaşlarla konuştu. İzmir heyeti, 1393 yılına kenti kuran Gazi Kırca Ali'nin kabrini de ziyaret etti. 

İZMİR YOL GÖSTERECEK 

Kırcali temaslarının ardından, yine Türklerin yoğun olarak yaşadığı Mestanlı ilçesine geçen İzmir heyeti, Belediye Başkanı Erdinç Hayrullah ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Yerel yönetimler anlamında Türkiye'den ilk kez bu kadar üst düzey bir ziyaretin gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Hayrullah, "İzmir'in yol göstericiliği sayesinde daha hızlı büyüyebiliriz" dedi. Mestanlı Belediyesi'nin şeref defterini imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu özetle şunları yazdı: "Burada kendimi, gerçek anlamda evimde hissettim. Siz soydaşlarımızın yerelde iktidar, genelde de iktidar ortağı olduğunu görmekten büyük gurur duydum."
Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki heyet, öğle yemeğinde ise Mestanlı İşadamları Derneği Başkanı Sacit Mustafa ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi. Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığındaki İzmir heyetinde Görece Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Pancar Belediye Başkanı Hayati Saydam, Bornova Belediye Başkan Vekili Mevlüt Hepseven, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Selim Yaşar ve Meclis Üyesi Fevzi Aydın, İzmir Balgöç Derneği Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ve İşadamları Komisyon Başkanı Sebahattin Vatansever bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 13:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?