26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sözleşmeli öğretmenlere yüzde 50 indirim

İzmir’de, sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediyesi, “çağdaş ve ucuz toplu ulaşım” politikası ile tüm kentlilerin aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyor. 657 sayılı yasa kapsamındaki kadrolu öğretmenler, öğrenciler ve 60 yaş üzerindeki vatandaşlara ulaşımda ciddi indirimler yapan, engellilere bu hizmeti “ücretsiz” sağlayan ve bir süre önce tüm İzmirliler için “90 dakika içindeki ikinci binişleri yüzde 50 indirimli” yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, zincire şimdi de sözleşmeli öğretmenleri dahil ediyor. Buna göre binlerce sözleşmeli öğretmen, tıpkı kadrolu meslektaşları gibi, belediyenin sunduğu toplu ulaşım hizmetlerinden yüzde 50 indirimli yararlanacak. Yeni uygulama başladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla öğretmenlere yönelik olarak 3 yıl önce başlatılan ‘ulaşımdan yüzde 50 indirim’ uygulamasından halen 657 sayılı yasa kapsamında 12 bin 921 kadrolu öğretmen yararlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulamasıyla sözleşmeli öğretmenler, ESHOT’tan alacakları indirim kartları sayesinde ucuz ulaşımdan yararlanma olanağına kavuşacak. 

Büyükşehir Belediyesi’nin, geçtiğimiz ay başlattığı zaman tarifeli ulaşım uygulaması kapsamında ‘90 dakika içinde ikinci binişlerin yüzde 50 indirimli’ olduğu göz önüne alındığında, eğitim emekçileri toplu ulaşım hizmetlerinden yüzde 60’ın üzerinde daha düşük ücretle yararlanıyor. Öğretmen ve öğrenciler, 024 ve 0.29 Yeni Kuruş gibi son derece düşük bir ücret ödüyorlar. 

İzmir’deki toplum ulaşım hizmetlerinden, öğretmenlerin dışında 55 bin öğrenci de yüzde 50 indirimli yararlanıyor. 

60 ve 65 yaş kartı olan yaklaşık 64 bin vatandaş, 150 YTL karşılığında aldıkları kartla ‘tüm yıl boyunca’ kent içi seyahat olanağına kavuşurken, 37 binin üzerinde engelli de ulaşımdan ücretsiz yararlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?