26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

SP, yerel seçimlere sıkı hazırlanıyor

Tüm kadrolarıyla yerel seçimlere kilitlenen Saadet Partisi, seçimlere tam donanımlı bir teşkilat yapısıyla girmeyi hedefliyor.

Yerel yönetimlerin değişik kademelerine daha nitelikli insanlar kazandırmak ve geleceğin bilgi birikimli siyasetçilerini yetiştirmek amacıyla 'Yerel Yönetimler Okulu' açmaya hazırlanan SP İzmir İl Başkanlığı, okulun, yeni dönemde teşkilatın hızını ve motivasyonunu artırarak çalışmalarda başarı elde edilmesine büyük katkılar sağlamasını bekliyor. Konu ile ilgili bilgi vermek üzere il binasında basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İl Başkanı ve GİK Üyesi Şerafettin Kılıç, yerel yönetimler hakkındaki bilgi ve birikimlerini arttırmak isteyen, dürüst siyaset anlayışını benimseyerek ülkemize ve şehrimize hizmet etmeyi kendisine ilke edinenleri Yerel Yönetimler Okulunun eğitim programından faydalanmaya davet etti.


14 Eylül'de Genel Başkan Recai Kutan'ın açılışını yapacağı ve aynı zamanda ilk dersi vereceğini belirten Kılıç, "Uzman akademisyenlerce ve tecrübeli bürokratlarca verilecek yerel yönetimlere dair teorik dersler, başarılı belediye başkanlarının aktardıkları deneyimlerle bütünleşecek, kişisel gelişim dersleriyle de katılımcılarımızın gelişimine büyük katkı sağlanacaktır" şeklinde konuştu

 Bu projenin yerel seçimler öncesi yapılacak çalışmalar için teşkilata büyük bir canlılık kazandıracağını kaydeden Şerafettin Kılıç, "Milli Görüş belediyeciliği ülkemizde yerel yönetimler alanında devrim niteliğinde hizmetlere imza atmış ve bu alanda adeta bir çığır açmıştır. Önümüzdeki dönemde halkımızın daha da yeni ve gelişmiş hizmetler ile tanışması için Saadet Partisi'ne duyulan ihtiyaç ortadadır" dedi.


14 Eylül-9 Kasım tarihleri arasında eğitim verecek olan 'Yerel Yönetimler Okulu'nda başta belediye başkan aday adayları olmak üzere, il genel meclisi üyesi ve belediye meclis üyesi aday adayları ile teşkilat mensupları eğitim görecek. Yaklaşık 500 kişinin katılımcı olarak bulunacağı programın sonunda, başarılı olan katılımcılar için sertifika töreni düzenlenecek. Okulda belediyelerin idari, hukuki ve mali yapısı hakkında eğitimler verilecek. Ayrıca şehircilik tarihi ve anlayışı, şehir planlama ve imar, şehir ve yapı estetiği konularında sunumlar yapılacak. Katılımcılara çevre, halk sağlığı gibi temel belediyecilik konularının yanı sıra halkla ilişkiler ve etkili iletişim, toplum psikolojisi konularında da eğitim verilecek. Eski ve şu anki Saadet Partili belediye başkanları tarafından Milli Görüş'ün yerel yönetim anlayışı konularının anlatılacağı eğitimde, uygulamalı örnekler de aktarılacak.

10.09.2008 12:14 TSİ
NNNN

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 22:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?