19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'SP üç adımda iktidar'

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, düzenlediği basın toplantısında 26 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen "SP Büyük Kongresi" ve yeni dönemle birlikte gelişen parti hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Toplantıda konuşan SP İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, öncelikle Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümünü coşku ve sevinçle idrak ettiklerini ifade etti. Partinin İzmir ve Türkiye genelindeki diğer teşkilatlarının ilçe kongrelerini, ardından da il kongrelerini birlik ve beraberlik içerisinde tamamladıklarını belirten Kılıç, 26 Ekim günü de SP Büyük Kongresi'nin coşkuyla gerçekleştirildiğini ve bununla birlikte parti için yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Yeni dönemde SP'nin şahlanarak iktidara geleceğini savunan Kılıç, "Yenilenen ilçe ve il teşkilatlarımız ile genel merkez yönetimimiz, Türkiye'nin ihtiyacı olan kararlı, cesur ve güçlü bir iktidarı ülkemize kazandıracak kadroları oluşturacaktır. Büyük Kongremiz öncesi bazı medya organlarında, Saadet Partisi içinde çekişme olduğu, birlik ve beraberliği bozacak çalışmalar yapıldığı yönündeki iddialara en güzel cevap, kongremizdeki muhteşem atmosferde verilmiştir. Milli Görüş partilerinde her zaman hizmet yarışı olmuştur. Makam ve mevki yarışı bizim dışımızdaki zihniyetlerin partilerinde görülen bir özelliktir" dedi. Milli Görüşün, belediyecilikte Türkiye'nin kalite ve hizmet anlayışını değiştirdiğini belirten Kılıç, yeniden halka hizmet için göreve geleceklerini söyledi. SP'nin üç adımda iktidar olacağını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu: "İlk adım gerçekleşen büyük kongremizdir. İkinci adım yerel seçimlerde sağlanacak başarı ile olacaktır. Üçüncü adım ise genel seçimlerde kazanacağımız başarı ile gerçekleşecektir"


30 Kasım 2008 tarihinde SP'nin yeni Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un İzmir'e geleceğini açıklayan Kılıç, yerel seçim için il ve ilçe adaylarını o zaman açıklayacaklarını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?