4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

SP'li Kazan: Sevr haritasındaki gibi parçalamak istiyorlar

Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nın "Aylık Divan Toplantısı"na katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, Başbakan Tayyip Erdoğan ve hükümet ile Avrupa Birliği Komisyonu’nun Türkiye ilerleme raporunu eleştirdi. Kazan, "Türkiye’yi Sevr haritasındaki gibi parçalamak istiyorlar" dedi.

SP İzmir İl Başkanlığı’nın Aylık Divan Toplantısı, İkiçeşmelik’teki Selamet Hizmet Konağı’nda yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan SP İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, Türkiye’nin her geçen gün daha kötüye gittiğini, borcunun 300 milyar doları bulduğunu ileri sürerek, "Hani iyi olacaktı, hani ak günler gelecekti. Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Çözüm bizde, çözüm SP’de, çözüm milli görüşte" ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra kürsüye gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan ise, 35 yıldan bu tarafa Türkiye, İslam dünyası ve dünyanın iyiliği için çalıştıklarını kaydederek, "Bu çalıştığımız yol mesaniyetin yolu değildir, insaniyetin yoludur" dedi.

Milletin de, hükümetin de ektiğini biçtiğini, milletin AKP’yi büyük ümitlerle iktidara getirdiğini, ancak ümitlerinin boşa çıktığını ifade eden Kazan, Anavatan Partisi’nden (ANAP) daha önce bakanlık yapan Kazım Yücelen ile dün İzmir’e gelirken uçakta karşılaştığını, Yücelen’in de Türkiye’nin tek ümidinin SP olduğunu söylediğini belirtti. Şevket Kazan, "Biz çalışıyoruz, daha da çalışacağız, iktidar olacağız. Daha sonra da bu zulme sebep olanlardan hesap soracağız. İçeride ve dışarıda" diyerek, Başbakan Erdoğan başkanlığındaki heyetin Filistin lideri Yaser Arafat’ın cenaze töreninde Türkiye’yi iyi temsil edemediğini savundu.

Kendisinin de katıldığı Arafat’ın cenaze töreninde yaşadıklarını anlatan Kazan, "Çünkü sen bugüne kadar Filistin davasına hiç sahip çıkmadın, çünkü sen bugüne kadar Irak davasına sahip çıkmadın. Devletin için çalışmak nedir, milletin için çalışmak nedir, dava için çalışmak nedir? Yaser Arafat’a bakıp görsünler. Son günlerini gördünüz, İsrail tankları Ramallah’taki karargahına dayandı, adam teslim olmadı. 10 sene evvele kadar evlenmedi. Dava adamı böyle olur" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Irak’ta yaşananları değerlendirirken "ABD’nin Felluce’deki uygulamaları milletimizde infial uyandırıyor" şeklinde bir ifade kullandığını dile getiren Kazan, "Ne uygulaması yahu, ABD orada vahşet, katliam yapıyor" sözleri ile eleştirdi.

AB’nin 17 Aralık’ta Türkiye’ye tarih vermeyeceğini, açıklanan ilerleme raporunun içeriğinin mayın ve Sevr dolu olduğunu, Türkiye’nin, Güneydoğu’nun bu rapora göre istila edileceğini iddia eden Kazan, "Türkiye’yi Sevr haritasındaki gibi parçalamak istiyorlar" dedi.

izmir
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 10:16:53
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 16:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?