4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

SP'nden ABD mallarına protesto çağrısı

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen protesto eyleminde ABD İzmir Konsolosluğu’nun kapısına siyah çelenk bırakılırken, SP İl Başkanı Şerafettin Kılıç da, ABD mallarını boykot etme çağrısında bulundu.

SP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği eyleme yaklaşık 400 kişi katıldı. Ellerindeki SP bayrakları ve ABD karşıtı pankartlarla yürüyen grup, Amerikan Konsolosluğu’nun bulunduğu Alsancak 1387 Sokak’a kadar geldiler. Polis, grubu konsolosluk binasının önüne yaklaştırmayınca, basın açıklaması konsolosluk binasının yaklaşık 30 metre ilerisinde yapıldı.

Sık sık Amerikan karşıtı sloganlar atan gruptaki eylemciler, zaman zaman da hükümeti yuhalayarak protestolarını sürdürdü.

SP İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, yaptığı basın açıklamasında, ABD’nin Ramazan ayında ve bayramda da Irak’taki katliamlarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Felluce’de yaşananlar sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bir utançtır" dedi.

ABD’nin uluslararası hukuku da hiçe sayarak saldırılarını sürdürdüğünü kaydeden Kılıç, "Uluslararası hukuk hiçe sayılarak yürütülen saldırılarda ibadet yerleri, hastaneler ve sivil yerleşim bölgeleri açıkça hedef alınıyor. Bu Ramazan’da Felluce’deki kardeşlerimiz oruçlarını bomba sesleriyle açtılar. Cenazelerini, yerle bir edilen evlerinin enkazına gömdüler. Bu bayram Felluce’de ezan okunmadı. Bu bayram Felluce’de bayram namazı kılınmadı" dedi.
Kılıç, Saadet Partisi olarak Amerika’yı, İngiltere’yi ve onlara destek verenleri kınadıklarını belirterek, Amerika’nın bir an önce Irak’tan geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, hükümete de eleştiriler yönelterek, "Eğer Irak’a asker göndermiş olsaydık, şu ana kadar yapılan bütün vahşetlere ve Amerika’nın Felluce’deki operasyonuna Türkiye de katılacaktı. Başta Başbakan Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül olmak üzere, tüm AKP’lilere şunları hatırlatmak ve uyarmak istiyoruz. Sömürgecilere karşı ’İstiklal Mücadelesi’ yürütmüş milletimiz için, AKP hükümetinin Irak’ta ABD’ye destek vermesi çok acıdır. Hükümet, politikalarını gözden geçirmelidir. Hava alanlarımızın, limanlarımızın Amerika’ya destek için tahsis edilmesi, affedilmez bir gaflet ve delalettir" şeklinde konuştu.

Hükümete bu konuda tavsiyelerde de bulunan Kılıç, vatandaşları ise ABD mallarını kullanmamaya çağırdı.

izmir
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 14:32:58
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 16:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?