5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

SP'nin İzmir Büyükşehir belediye Başkan Adayı Oya Akgöneç oldu

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Teşkilatı, daha önce açıkladığı Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Genel İdare Kurulu üyesi ve Ankara eski milletvekili Doç. Dr. Oya Akgönenç ile 24 ilçe belediye başkan adayının ardından son 4 ilçenin de belediye başkan adayını açıkladı. Adayların açıklandığı toplantıya telefonla bağlanan SP eski Genel Başkanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan, 28 Mart'ın İzmir için de kurtuluş bayramı olmasını dilediğini söyledi.
Konak, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe belediye başkan adaylarını da açıklamak için bir basın toplantısı düzenleyen SP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, aslında adayları seçimlerden çok daha önce açıklamayı düşündüklerini belirterek, "Kamuoyu bizi tanıyor. Milli görüş olarak, yerel yönetimler denildiği zaman akla gelen ilk partiyiz. Milli görüşün belediye başkanları, yerel yönetimlerde destan yazdılar. Hiç bir belediye başkanımız başımızı önümüze eğdirmedi. Böyle bir partiden aday olmak bile önemli bir şeydir. Milli görüşün belediye başkanları, halka hizmeti Hak'ka hizmet diye kabul ettiler" dedi.
Belediye başkanlarının başarılı yönetimlerini görmek için İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bakmanın yeterli olacağını ifade eden Kılıç, "Bizim belediye başkanlarımız aynen Hz. Ömer gibi sırtlarında un taşıdılar, erzak taşıdılar. Halka elleri ile teslim ettiler. Bütçelerinin yüzde 60'ını yatırımlara ayıranlar da milli görüş belediyeleridir. Kemalpaşa Belediyesi gibi belediyelerdir" diye konuştu.
Şerafetin Kılıç, Konak'ta Veli İntaş, Balçova'da Toğan Akdoğan, Narlıdere'de Bayram Akgün ve Güzelbahçe'de M.Galip Bilgili'nin belediye başkan adayları olduğunu açıkladı.
Kalabalık bir partili topluluğunun katıldığı toplantıya, Kılıç'ın konuşmasının sonuna doğru telefonla katılan SP eski Genel Başkanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan, adaylara "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu. "Efsane başbakan", "Mücahit Erbakan", "Erbakan nerede biz oradayız" sloganları arasında konuşan Erbakan, "İnşaallah Türkiye'nin her yerinde olacağı gibi, İzmir'de de en güzel başarılar elde edilecek. En büyük başarılar kazanılacak, halkımıza hayırlı hizmetler sunulacaktır. 28 Mart'ın İzmir için de en güzel kurtuluş bayramı olmasını diliyorum" dedi.
Adayları yeni açıklanan ilçelerle birlikte SP'nin metropolde belediye başkan adayları şu şekilde oluştu: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç.Dr. Oya Akgönenç, Balçova'da Toğan Akdoğan, Bornova'da Ali Çağlayan, Buca'da Yusuf Akın, Çiğli'de Hüseyin Yoldaş, Gaziemir'de Devlet Körük, Güzelbahçe'de M.Galip Bilgili, Karşıyaka'da Oktay Karaçelik, Konak'da Veli İntaş, Narlıdere'de Bayram Akgün."
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 03:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?