8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Su altında yarışma heyecanı

Türkiye Sualtı Avcıları Derneği üyeleri, Zıpkınla Balık Avı İzmir Sonbahar Şampiyonası'nda avladıkları balıkları, Urla Barbaros Çocuk Köyü'ne bağışladı. 

Ankara, İstanbul, İskenderun, Adana, Bursa, İzmir, Eskişehir, Mersin, Antalya, Balıkesir ve Çanakkale'den gelen sualtı avcısı 23 takım, sabahın ilk ışıklarında Urla Zeytineli Köyü'nde buluştu. Sağlık kontrollerinden geçen 23 takım, botlarla dalış için 10 millik bir alana açıldı. Hakemler, yarışmaya katılan ekiplerde yaptığı kontrolde, botta ya da suyun içinde yarışmacıya avantaj sağlayacak balık bulucu, GPS'li saat, dip tarayıcı gibi cihazların kullanılmasına izin vermedi. Yarışmacılar, dalış elbisesi, palet, maske, şnorkel, ağırlık kemeri, zıpkın, dizgiyle botlara alındı. 11 bot ve tekneyle Zeytineli koylarına açılan takımlar, avlanma merasında suya 500 metrelik aralıklarla bırakıldı.

5 saat süren dalış esnasında, avlanan balıklar botlardaki hakemler tarafından teslim alınırken, 400 gramın üzerindeki balıklar, dereceye girebildi. 300 gramın altında avlanan balıklara da ceza puanı verildi. 5 grupta puanlamaya alınan balıklar 1. grupta sinarit, mercan, çipura, trança 1.4 puan, 2. grupta akya, orkinos, çıplak, torik, lambuka, turna, tral 1.3 puan, 3. grupta sargoz, karagöz, eşkina, minekop, gelincik, mırmır 1.2 puan, 4. grupta levrek, lüfer, kefal, sarpa 1.1 puan, 5. grupta iskorpit, lipsoz, kalkan, dil, domuz balığı 1 puan üzerinden yarışmacılara derece sağladı. Hakemlerin çuvallar içinde teslim ettiği balıklar, tek tek tartılarak tertip komitesi tarafından değerlendirmeye alındı. Yarışmada 13 parça balık avlayan İzmir takımından Kemal-Mustafa ikilisi 20 bin 850 puanla birinciliği, İstanbul'dan Şafak-Fırat ikilisi 19 bin 650 puanla ikinciliği, 17 bin 900 puanla da İstanbul'dan Recep-Sabri ikilisi, şampiyonada üçüncülüğü alan ekip oldu. Ayrıca İzmir takımından Kemal, bin 905 gramlık akya balıkla yarışmada en büyük balığı vuran isim oldu.

Dereceye girenlere yarışmaya sponsorluk eden Türksab, Woodpro, Orca firmaları, dalış elbisesi, zıpkın, palet, bıçak gibi hediyeler armağan etti. 2006 yılı serbest dalış ve zıpkınla balık avlama sezonun son yarışmasını İzmir'de gerçekleştirdiklerini belirten dernek başkanı Murat Gül, "Derneğimizi, sualtı sporlarına meraklı insanlarımızı bilinçlendirmek, çevreye duyarlı ve disiplinli bir birlikteliği oluşturmak için kurduk. Temel amacımız, yaptığımız her etkinliğe de bir anlam katmaktı" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 17:55:28
Güncelleme :23 Eylül 2006 Cumartesi 22:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent Yuvacan IP: 193.58.236.xxx Tarih : 20.09.2006 13:15:03
Haberde bazı düzeltmeler.. 37/2 sirküler uyarınca yarışma kurallarımız arasından 'Lambuka' balığını çıkardık. Ana sponsorumuz FREESUB haberde yeralmamış ayrıca Egesub, Ogan Sea ve Apnea firmasıda hediye vererek sponsor olmuşlardır. Buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. İzmir takımından Kemal'in avladığı ve en büyük balık olması dolayısıyla Egesub'tan bir adet zıpkın kazandığı tür 1905 gr'lık 'Tral' dir. Teşekkürler.. Su Altı Avcıları Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu