19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Su arızalarına hızlı müdahale

İZSU Genel Müdürlüğü'nün su arızalarına daha hızlı ve etkin müdahale etmek için aldığı 55 tam donanımlı ekip aracının ilk partisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı bir törenle hizmete alındı. İZSU Genel Müdürlüğü'nün Halkapınar Su İşletmesi'nde düzenlenen tören ile hizmete alınan tam donanımlı ekip araçlarının tanıtımı gerçekleştirildi.


Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediye bürokratları katıldı. Son 4.5 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımcı birimlerinin araç-gereç ve ekipmanlarının tümünün yenilendiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, bu yatırımların özkaynak ile yapıldığına dikkat çekti. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Yeni 5 tane tam donanımlı aracımız, su patlaklarının tamiratında kullanılacak ve ekiplerimizi güçlendirecek. 4.5 yıldır hem itfaiye birimimizde hem de yatırımcı birimlerimiz olan Fen işlerinde, İZSU Genel Müdürlüğü'nde hem de İZBETON şirketinde neye ihtiyaç varsa, hangi araca, hangi alete ihtiyaç duyuluyorsa hepsini yenileyerek, makine-ekipman parkını sıfırladık. Aynı zamanda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızın çöp taşıma araçlarını, çekerlerini ve konteynırlarını da yeniledik. Belediyemizi, araç, alet-edevat donanımı açısından maksimum düzeye çıkarttık. Bunların hepsini öz kaynakla yaptık"


Su patlakları ve kanal arızalarına zamanında ve süratli müdahale edilmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir'de çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti ve İZSU çalışanlarına şöyle seslendi, "Değerli arkadaşlar, biz İzmir halkının ödediği vergilerden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düşen payı harcıyoruz. Bu nedenle, verilen kaynağı doğru kullanmak ve İzmirli hemşehrilerimize layık olmak zorundayız. Böyle yaparsak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları, 3.5 milyon hemşehrimizin sevgisini saygısını kazanacaktır"


Ulaşım yatırımlarına da öncelik verdiklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "750 otobüs ile belediye tarihinde en büyük alımı gerçekleştirdik. Klimasız otobüsleri devre dışı bırakıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde tahmin ediyorum ki klimasız otobüsler tamamen devreden çıkacaktır. Bunları, İzmirli hemşehrimize çabuk ve doğru, gereği gibi hizmet etmenin altyapısını hazırlamak için yaptık" şeklinde konuştu.
Hizmete alınan tam donanımlı ekip araçlarında hidrolik kırıcılı tabanca, hirdrolik pompa, hidrolik somun sıkma tabancası, hidrolik kesici, elektrofüzyon kaynak makinesi, jeneratör ve ışık kulesi bulunuyor. Gerekli olan tüm ekipmanlar araç üzerinde bulunduğu için araçların kullanıma alınması ile ekiplerin hareketliliği artarak arızalara müdahale süresi kısalacak. Araçlarda eski havalı kompresörler olmadığı için de daha sessiz çalışılabilecek ve böylece çevreye verilen rahatsızlık minimum seviyede olacak. Aralık ayına kadar araçların tamamının teslim alınması ile birlikte Bölge Teknik Şube Müdürlüklerinde yeni ekipler oluşturulacak.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 19:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?