26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Su istasyonlarına yeni düzenleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, arz-talep dengesizliği nedeniyle yığılma yaşanan memba suyu satış istasyonlarında kapasiteyi artırabilmek için tüm imkanları seferber etti. Karşıyaka'daki su verme süresi 1 saat uzatılırken, uygun fiziki alana sahip istasyonların önüne gölgelik yapma kararı alındı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, su kalitesi ve uygun fiyatı nedeniyle vatandaşlardan yoğun ilgi gören memba suyu istasyonlarının kapasitesini artırıcı çalışmalara başlarken, çalışma saatlerinde de değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeye göre, daha önce 08:00 - 19:00 saatleri arasında çalışan Karşıyaka'daki kaynak suyu satış istasyonları, Ramazan ayı süresince 1 saat daha fazla açık tutularak 07:30 - 19:30 saatleri arasında 12 saat boyunca hizmet verecek. Bornova bölgesindeki istasyonlar ise 08:00 - 20:00 saatleri arasında su vermeye devam edecek.


Su kaynağı daha az olan Karşıyaka'daki istasyonların kapasitesini 30-40 ton artırma çalışmalarına başlanırken, uygun fiziki alana sahip istasyonların önüne gölgelik yapılarak vatandaşların güneş ve yağmurdan etkilenmesi önlenecek.


KAYNAKLAR YETERSİZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, mevcut su kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle su satışının daha uzun süreyle yapılmasının mümkün olmadığı bildirildi. Var olan kaynaklarla en doğru ve sağlıklı şekilde su verildiğini, su miktarındaki yetersizliğe karşın çeşitli önlemler alınarak kapasite artırıcı çalışmaların yapıldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İstasyonlardaki sıkıntılar, arz ve talep arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor. Karşıyaka'daki su kaynaklarının günlük kapasitesi 140 - 160 ton, talep ise 250 - 300 ton civarında. Bornova'daki günlük kapasite 280 - 300 ton ancak talep 350 tonu aşıyor. Yapılan yeni düzenleme ile su kapasitesinin daha düşük olduğu Karşıyaka'ya daha fazla su vermeye çalışıyoruz” bilgisini verdi. Yetkililer, su kaynağının yetersizliği nedeniyle İzmir'in her noktasında memba suyu satış istasyonu açmanın mümkün olamayacağı da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 10:19:27
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 10:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?