8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

'Suç makinası' daha fazla kaçamadı

Adıyaman Cezaevi'nden 4 ay önce kaçan, 94 hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve Türkiye'nin her yerinde aranan sabıkalı hırsız Serdar Asan (27), Karşıyaka'da son hırsızlık işinde polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin birinci katına giren daha sonra da karşı binanın 3. katındaki işyerine girerek hırsızlık yapmaya çalışan suç makinesi, itfaiye merdiveniyle binaya çıkan polis ekipleri tarafından hava boşluğunda yakalandı. 

Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yanındaki 6093 sokak, 2 numaradaki Şirin Apartmanı'nda gece saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Önce Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin birinci katındaki idari bölüme girerek hırsızlık yapmaya çalışan Serdar Asan, daha sonra da eski acil servis girişinin karşısındaki Şirin Apartmanı'nın 3. katında bulunan Şirin Mühendislik Mimarlık İnşaat firmasının balkonuna tırmanarak girdi. Balkon kapısını zorlayarak ofise giren hırsızı fark eden apartman sakinleri 155 polis imdat telefonlarını arayarak durumu ihbar etti. Bunun üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, hastanenin birinci katındaki idari bölüm odalarının karıştırıldığını belirledi. Hırsızın karşı binanın 3. katındaki işyerine girdiğini gören görgü tanıklarının ifadeleri üzerine polis 3. kata tırmanmak istedi. İşyeri sahibine de ulaşamayan polis ekipleri 110'u arayarak itfaiye merdiveninden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye merdiveninin yardımıyla balkona çıkan polis ekipleri balkon kapısının zorlanarak içeriye girildiğini belirledi. Ofisin her yerini arayan polis zanlıya rastlayamadı. 

Ancak apartmanın havalandırma boşlukları bodrum katı ve otoparkı da dahil olmak üzere her yerinde arama çalışmasını sürdüren polis ekipleri, en sonunda amacına ulaştı. Çok sayıda ekibin yaptığı titiz çalışmanın ardından zanlı 4. kattaki 13 numaralı dairenin hava boşluğuna çıkan kiler deliğinde yakalandı. Etkisiz hale getirilen zanlının üzerinden üzerinde Hamdullah Doyan(30) yazan bir nüfus cüzdanı çıktı. Ancak zanlının bu nüfus cüzdanı üzerinde tahrifat yaptığı gerçek adının ise Serdar Asan (27) olduğu belirlendi. Yapılan sorgulamalarda, Asan'ın tam bir "suç makinesi" olduğu ortaya çıktı. Hırsızlık suçundan emniyette toplam 94 kaydı bulunan Serdar Asan'ın Adıyaman Cezaevi'nden 4 ay önce kaçtığı ve ayrıca Manisa'da 1 hırsızlık suçundan, Diyarbakır'da 2 hırsızlık suçundan, İstanbul'un Fatih ilçesinde 1 ve Bakırköy ilçesinde ise 2 hırsızlık suçundan arandığı ortaya çıktı.Apartman sakinlerinin balkonlarından meraklı gözlerle izlediği operasyon sonucu yakalanan zanlının üzerinden Rus, İran ve Japon paraları çıktı. Zanlı Serdar Asan gözaltına alınırken soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 10:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?