26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Suç örgütüne operasyon

İzmir polisi, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illerinde çete kurarak iki adam öldürme, çek senet tahsitatı ve haraç alma olaylarına karıştığı iddia edilen biri bayan 40 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan çete üyelerinin evlerinde yapılan aramada iki adet suikast silahı olarak bilinen Uzi otomatik silah ele geçirildi.


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu M.Y. liderliğinde bulunan çetenin cinayet, adam öldürme, baskı kurma ve haraç alma gibi olaylara karıştığını tespit etti. Hakim kararı ile 6 ilde 54 ev ve 5 iş yerine baskın düzenleyen ekipler, 40 kişiyi gözaltına aldı.

SUİKAST SİLAHLARI ÇIKTI
Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 2 adet Uzi suikast silahı, 15 adet ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, iki adet çelik yelek, dürbün, pala ve kasatura türü kesici aletler, 78 kök hintkeneviri bitkisi, 78 uyuşturucu hap, 10 gram esrar ele geçirildi.


Çetenin, Ocak 2007 tarihinde Bornova ilçesinde birahane işleten Süleyman Kotan ve Ali Oruç'un öldürülmesi olayına karıştığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, öldürülen Ali Oruç'un rakibi Süleyman Kotan'ın öldürülmesi için çete elemanlarına 350 bin YTL teklif ettiği, çete elemanlarının Kotan'ı öldürmesinin ardından Oruç'un parayı vermediği ve aralarında husumet doğduğu tespit edildi. Cinayeti işleyen çete lideri parayı alamayınca Ali Oruç'un iş yerlerini ve gayrimenkullerini ele geçirip silahla öldürdüğü belirlendi. İfadesi alınan zanlılar, "cinayet, çete kurmak, adam yaralamak, haraç almak" suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 16:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?