8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Suriye Sanayi Bakanı İzmir'de

Beraberinde 10 kişilik sanayici heyetiyle İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Suriye Sanayi Bakanı Dr. Fouad Al Jouni, iki ülke arasındaki ticari hacmin Türkiye'den yana ağırlık gösterdiğini söyledi. Jouni ayrıca, Türkiye'nin Lübnan'a asker göndermesini desteklediklerini kaydetti. 

Suriye ithalatının büyük bir kısmının Türkiye'den gerçekleştiğini kaydeden Suriye Sanayi Bakanı, ithalat-ihracat rakamlarına bakıldığında, Türkiye'nin Suriye'den ithalatta geride kaldığını, ancak Suriye'nin ithalatında Türkiye'nin büyük bir paya sahip olduğunu ifade etti. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Dirinler Makine'yi ziyaret eden Suriye Bakanı Al Jouni, bu alandaki üretimlerin bir ülkenin kalkınmasında birinci derecede rol oynadığına dikkat çekerek, "Türkiyedeki sanayi fabrikaları çok gelişmiş. Suriye'deki fabrikaların en büyük ortağı, yardımcısı Türk fabrikaları. Gerek Türkiye'den Suriye'ye, gerekse Suriye'den Türkiye'ye yatırımlar bulunmaktadır. Şu anda Suriye'de 30 kadar büyük Türk yatırımcı bulunmakta. Biz Türk yatırımcılarımızı ülkemize davet ediyoruz. Gelsinler ülkemizde iş kursunlar" diye konuştu. 

Lübnan'da yaşanan savaş sonrasında, ülkenin yeniden yapılandırılmasında Suriye'nin mimarlarına büyük görevler düştüğünü de vurgulayan Bakan Al Jouini, Türkiye'nin asker göndermesine de tam destek verdiklerini kaydetti. Bakan Al Jouini, "Lübnan'ın yapılandırılmasında, sanayisinde, mimarında şüphesiz Suriye yanında olacaktır. Şu anda da orada işadamlarımız, sanayicilerimiz zaten bulunmakta. Katkıda bulunacağız. Her zaman olduğu gibi. Suriye milleti, Arap milletinin bir bölümüdür. Desteği kaçınılmazdır. Ayrıca, Türk hükümetinin, Lübnanın iyiliği için asker göndermesi gerekiyorsa da bunun en büyük destekçisi benim" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 21:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?