4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Sürücüler artık yolda kaybolmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 13 kavşaktaki 36 noktaya yeni trafik bilgi levhaları taktı. Özellikle sürücülerin ulaşmak istedikleri yerleri daha kolay bulmalarını sağlayan bilgi levhaları, Seferihisar Kavşağı ile Zafer Payzın Köprülü Kavşağı arasındaki bölgede kavşaklara monte edildi.

İzmir’de izlenen yol ve çevresi, yol güzergahındaki yerleşim birimleri, yolculuk sırasında gerekebilecek diğer yardımcı hizmetler hakkında bilgi vermek amacıyla kavşak içi ve kavşak yaklaşımlarına bilgi levhaları yerleştirildi. Alüminyum lambriden imal edilen levhaların özellikle gece kolay görülebilmesi amacıyla özel malzeme kullanıldı.

 Kutu profil kesitinde yapılan levhalar, uzun ömürlü olmalarını sağlamak için galvaniz malzemeyle kaplandı. Sinyalizasyon tesislerinin ışık sistemleri, bilgi levha direklerine monte edilerek görüntü kirliliğinin önüne geçildi. Bilgi levha sistemlerinde sürücülere gideceği ve ulaşacakları yol güzergahları ile bu yolların çevresi hakkında bilgi veren (hastane, stadyum, havalimanı, otogar vb.) işaretlemeler yapıldı.

Levhalardaki yazıların rahatlıkla okunabilmesi amacıyla karayolları standartları kullanıldı. Bilgi levha sistemleri yerleştirilen noktalar şöyle:

"Mithatpaşa Caddesi’nde Seferihisar Kavşağı, Güzelbahçe girişi, Maltepe Askeri Lisesi Kavşağı, Otoyol Çıkışı Kavşağı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Eşref Bitlis Köprülü Kavşağı. İnönü Caddesi’nde Hıfzısıhha Kavşağı, İslam Enstitüsü Kavşağı, Yeşilyurt Kavşağı. Halide Edip Adıvar Caddesi’nde Kızılçullu Kavşağı, Yeşildere Caddesi’nde Gaziler-Yenişehir ayrımı ve Hilal Kavşağı, Mürselpaşa Caddesi’nde ise Halkapınar Kavşağı."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 13:47:59
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 15:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?