26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sus emri

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sert eleştirilerine karşı yapacağını söylediği açıklamadan vazgeçti. Karataş’ın bu konuda uyarıldığı belirtildi 

KONUŞACAKTI, SESSİZ KALDI
İZMİR’DE CHP İl Başkanı Kemal Karataş ile partilisi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki söz düellosuna genel merkez el koyup “sus” emri verdi. Karataş, kendisine sert eleştiriler yöneltip “Bu il başkanıyla seçim kazanılır mı?” diyen Kocaoğlu’nun sözlerine ilişkin, yapacağı açıklamadan vazgeçti.

HABERLER ANKARA’YA FAKSLANDI
KARATAŞ, konunun ve basında çıkan haberlerin “genel merkeze intikal ettiği”ni söyledi. Karataş sadece, “Siyasi geçmişim başarılarla doludur. Bunu bütün İzmir bilir. Partimi zafere taşımak için örgütümle çalışmaya devam ediyorum. Bütün çalışmalar ve programlar genel merkezin bilgisi ve onayıyla gerçekleşir” demekle yetindi.

CHP’deki tartışma böyle yankı buldu

İzmir’de CHP İl Başkanı Kemal Karataş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki söz düellosuna genel merkez el koydu “Sus” emri verdi. İl Başkanı Kemal Karataş, Kocaoğlu’nun yaptığı açıklamayla ilgili olarak konuşmak istemedi, “Benim siyasi geçmişim başarılarla doludur. Bunu bütün İzmirliler bilir. Partimi yine zafere taşımak için örgütümle çalışmaya devam ediyorum. Bütün çalışmalar ve programlar genel merkezin bilgisi ve onayı ile gerçekleşir” demekle yetindi, konunun genel merkeze intikal ettiğini sözlerine ekledi.
Bu arada Kocaoğlu ile Karataş arasındaki gerginlik parti yöneticileri tarafından şu şekilde değerlendirildi:

Takdir genel merkezin
Abdürrezak Erten (Milletvekili-Parti M eclisi Üyesi): Öncelikle sayın genel başkanımız Deniz Baykal’ın düzenlediği Türkiye ekonomisiyle ilgili basın toplantısında bulunacak 6 kişinin ismine Kemal Karataş karar vermedi. Önce bu yanlışı düzeltmekte fayda var. Konu İzmir değil, Türkiye ekonomisi olduğu için Genel Merkez’den bu 6 isim kendisine bildirildi. Sanki ‘Karataş yaptı’ gibi bir yanlış anlaşılma var. İkinci olarak da seçime 5 - 6 ay kalmışken basın önünde tartışma yapılmasını doğru bulmuyorum. İl başkanıyla ilgili çalışıp çalışmama konusunda takdir hakkı Kocaoğlu’na değil, genel başkanımız ve parti yöneticilerine aittir. Genel Başkanımız bunun değerlendirmesini yapacaktır. Ayrıca Kocaoğlu’nun açıklamasını tasvip etmiyorum. Hiçbir CHP’li rantçı değildir. Rantçılarla hesaplaşır.
‘Ya ben, ya o’ yanlış

Bülent Baratalı (Milletvekili - Parti Meclisi üyesi): Teşkilatlar partinin belkemiğidir. Bunların rant peşinde, beklenti içinde olduklarını söylemek büyük bir talihsizliktir. Teşkilatların tek beklentisi vardır, o da partinin iktidara gelmesidir. Hiçbir şekilde para beklentisi olmadan görev yaparlar. Kemal Karataş da ömrü boyunca hiç paralı görev yapmadı. Sayın Belediye Başkanımızı biraz daha terbiye kurallarını zorlamayacak şekilde dikkate davet ediyorum. ‘Ya ben ya o’ demek istemesi, başta genel başkanımız ve karar organlarımızın düşüneceği şeylerdir. Sayın Başkan İzmir’in sorunlarıyla uğraşsın, biz partiyi düşünürüz...

Prof. Dr. Tülay Özüerman (Parti Meclisi Üyesi): Her çatışmadan sonra bir uzlaşma mutlaka ortaya çıkar. Her ikisi de İzmir’i temsil eden insanlar. Sorumluluklarının bilincinde olduklarını düşünüyorum. Bu yüzden herhangi bir karar almaya, uyarıda bulunmaya gerek yok. Kendileri bu konuda gereğini yapacaktır. İzmir için koşturacaklar, seçim için çalışacaklar.

Tartışmak hoş değil
Rıfat Nalbantoğlu (Parti Meclisi Üyesi): İkisi de partimiz adına İzmir’de çok önemli görevleri yürüten kişilerdir. Her kisinin de sonuçta ortak bir noktada buluşacaklarına inanıyorum. Bu noktadan itibaren takınacakları tavrın partinin hem Türkiye’deki hem İzmir’deki konumu için büyük önem taşıyor.

Ahmet Ersin (Milletvekili): Bu konuların parti içinde konuşulması gerekir. Bunların açıkça tartışılması hoş değil. Bu CHP’nin hayrına değil. Anlaşmazlıklar parti içinde tartışılmalı.

Selçuk Ayhan ( Milletvekili): Olayların bu noktaya gelmesinden ciddi rahatsızlık duyuyorum. Bu konuda uyarılarımı daha önceden yaptım
.
Ekrem Bulgun (Eski İl Başkanı): Tartışmaları üzüntü içinde takip ediyorum.Bir sorun varsa evin içinde çözülmeli. Genel merkez bunun için bir yol bulacaktır.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 09:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?