4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

TAKSİ ŞÖFÖRÜ CANINI ZOR KURTARDI

İzmir’in Çamdibi semtinde aracına aldığı iki kişi tarafından silah zoruyla kaçırılmak istenen taksi şoförü, karakol önünde araçtan atlayarak hayatını kurtardı. Taksicinin arkasından ateş etmek isteyen zanlılar, silah tutukluk yapınca polis tarafından yakalandı.

Olay, sabaha karşı 04.30 sıralarında Çamdibi semtinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaybey Yalı Taksi durağına gelen Mehmet Köstek (33) ve Kenan Durdağ (20) durakta bekleyen Ümit Kahraman yönetimindeki 35 T 6648 plakalı ticari taksiye binerek Çınarlı semtine gitmek istediklerini söylediler. Ticari taksi Çınarlı’ya geldiği sırada Köstek, üzerinde bulunan silah ile taksi şoförü Ümit Kahraman’ı tehdit ederek karanlık bir yere doğru gitmesini söyledi. Karakolun yakınından geçmekte olan ticari taksi şoförü Kahraman, araçtan atlayarak karakola doru koşmaya başladı. Bu sırada taksi şoförü Kahraman’ın arkasından ateş etmek isteyen Köstek, silahı tutukluk yapınca kaçmaya başladı. Olayı fark eden Çınarlı Polis Karakolu’nda görevli polisler Köstek’i fazla uzaklaşamadan yakaladı. Ara sokaklara girerek kaçmak isteyen arkadaşı Kenan Durdağ ise kısa bir süre sonra yakalanarak karakola getirildi. Yapılan aramada Mehmet Köstek’in üzerinde bir adet Kırıkkale 7,65 çapında tabanca, Kenan Durdağı’nın üzerinde ise bir adet kasatura bulundu.

Karakolda ifadelerini almak isteyen polis memurlarına da saldıran zanlılardan Mehmet Köstek, karakolda görevli 14 yıllık polis memuru Nida Sarıca’nın da (34) kazağını parçaladı. Yakalanan zanlıların daha önceden adam öldürmeye teşebbüs ve hırsızlıktan sabıkalarının bulunduğu belirtilirken, taksiden atlayarak hayatını kurtaran Ümit Kahraman, "Sırtıma silah dayayarak karanlık olan yere doğru gitmemi söylediler. Karakolun yanından geçtiğimiz sırada taksiden atlayarak kaçtım. Arkamdan ateş etmek istedi fakat silahı tutukluk yapmış. Verilmiş sadakam varmış" diye konuştu.

İZMİR(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 10:38:11
Güncelleme :25 Şubat 2004 Çarşamba 11:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?