9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Taksicilerden gaspçılara linç girişimi

İzmir'in Bornova ilçesinde parkta oturan Şakir Keleş'in (37) silahla zoru ile parasını aldıktan sonra kaçarken bindikleri taksi şoförünün başına silah dayayan A.U. (23) ve B.B. (29), polis tarafından yakalandı. Olay yerinde toplanan taksiciler gözaltına alınan iki zanlıyı linç etmek istedi. Polis, havaya ateş açarak öfkeli kalabalığı dağıttı.

Olay, bugün saat 00.30 sıralarında Altındağ semti MTK Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre; gündüzleri takside şoförlük yapan Şakir Keleş, parkta alkol alırken yanına gelen A.U., ve B.B., silah zoruyla 130 YTL parasını aldı.

Şakir Keleş'in parasını aldıktan sonra kaçan A.U. ve B.B., yolda durdurdukları Önder Yılmaz'ın (23) kullandığı 35 T 7750 plakalı taksiye bindi. Şoför Yılmaz'ın başına silah dayayan zanlılar, hızla uzaklaşmasını istedi. Bu sırada parası alınan Şakir Keleş, kendisini gasp edenlerin taksiye bindiğini görünce, yanında bulunan ruhsatsız silahı ile ateş etmeye başladı. Keleş'in açtığı ateş sonucu Önder Yılmaz'ın kullandığı taksiye iki mermi isabet etti. Açılan ateş sonucu bir anda direksiyon hakimiyetini kaybeden şoför Önder Yılmaz, yoldan çıkarak kaldırıma çarptı.

EKİPLER OTOMOBİLİN ETRAFINI SARDI

Silah sesinin duyulması ve şoför Önder Yılmaz'ın kaçırıldığı sinyalini göndermesi üzerine ekipler kısa bir süre içinde olay yerine geldi. Taksiden indikten sonra kaçmaya başlayan zanlı A.U., ve B.B., gözaltına alındı. Alkollü olan ve rastgele zanlıların arkasından ateş eden Şakir Keleş de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

TOPLANAN TAKSİCİLER LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Olayın duyulmasından sonra toplanan taksiciler, gözaltına alınan ve ekip otosuna konulan zanlı A.U., ve B.B.'ye saldırdı. Polis, öfkeli taksicileri dağıtmak için havaya ateş açtı. Ekipler, ‘vatan hainleri’ diye bağıran taksicileri dağıtamayınca iki zanlıyı hemen Altındağ Polis Karakolu'na götürdü.

MÜDÜR İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

İki zanlının götürüldüğü Altındağ Polis Karakolu'na da giden yaklaşık 50 taksici, zanlıların kendilerine verilmesini istedi. Karakol önünde ayrılmayan taksicileri ikna etmek için Bornova İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aydın geldi. Müdür Aydın, taksiciler ile konuştuktan sonra gerekenlerin yapılacağını söyledi ve dağılmalarını istedi. Bunun üzerine taksi şoförleri dağıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 11:54:39
Güncelleme :12 Kasım 2006 Pazar 12:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?