4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

TARİŞ’ ten Tuğrul Yemişçi'ye rest

TARİŞ Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Ancın, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi’nin TARİŞ’in içişlerine karışmamasını istedi. Ancın, Yemişçi’nin iddialarını ispatlamaması durumunda kendisini müfteri (iftiracı) ilan edeceğini kaydetti.
TARİŞ’te düzenlenen basın toplantısında Pamuk Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına çıkan Cavit Ancın, Tuğrul Yemişçi’nin, "Hükümet ile tüketicinin arasına TARİŞ’in girmesine gerek yok, DFİF’ten aldıkları krediyi ortaklarına yüzde kaç faizlerle verdiğini söylesem ortalık karışır" şeklindeki sözlerine cevap verdi. Ancın, 2004-2005 yılları arasında 261 trilyon 131 milyar lira tutarında ve 272 milyon 71 bin kilogramlık pamuk alımının gerçekleştirildiğini ve pamuk alımını 31 Aralık tarihi itibariyle bitirdiklerini söyledi. Üreticiye ayni ve nakdi 125 trilyon lira kredi verildiğini, hükümetten ise 70 trilyon liralık Destekleme Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kredisi alındığını anlatan Ancın, "11 Ocak tarihine kadar üreticilerin paralarını vereceğiz. TARİŞ’in yaptığı çalışmaları kimse eleştirmesin. Birilerinin dediği gibi TARİŞ batmıyor. Zarar etsem bile Ticaret Borsası Başkanı’nı ilgilendirmez, kendi kurumuna baksın. TARİŞ’in içişlerine de burnunu sokmasın" diye konuştu.
Tuğrul Yemişçi’nin iddia ettiği gibi siyaset yapmadıklarının belirten Ancın, "Biz hükümetle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bizim siyasi kimliğimizi herkes bilir. İçimizde bütün partilere mensup arkadaşlar var. Siyasetle bir işimiz yok. TARİŞ’le siyaseti iç içe görmüyoruz. Siyaset yaptığımızı iddia edenleri de ispata davet ediyorum" şeklinde konuştu.
TARİŞ olmazsa borsanın da olmayacağını söyleyen Ancın, "Pamuk olmazsa birlik de yok. Borsanın tescil gelirlerinin yüzde 67’sini TARİŞ karşılıyor. Neyle uğraşıyorsun ki? Ben diğer birlikler adına da konuşuyorum. Biz tek yumruğuz. Bizi yok sayamazsınız. Tuğrul Yemişçi’nin özel hayatımla ilgili ortaya attığı sözlere cevap vermeyeceğim ama TARİŞ’le ve kurumumla ilgili söylediği sözleri ispata davet ediyorum. Eğer ispat edemezse kendisini müfteri (iftiracı) ilan edeceğim. İnşallah bir gün karşıma çıkar da tartışırız. Ama babamın bir vasiyeti vardı, ’Cevap vereceğin insan en az kendi değerinde olacak’ derdi. Acımasız eleştirilerini kendisine iade ediyorum" şeklinde konuştu.
Ancın, Tuğrul Yemişçi’nin DFİF kredisinin ortaklarına faizle dağıtıldığı yönündeki iddiasına ise, "Tuğrul Yemişçi bilmiyor ki, DFİF kredi birliğin bünyesine girmez, direk üreticinin hesabına yatar. Faiz yükseltilmesi, indirmesi yapılamaz. Kendisini bu sözlerinden dolayı mahkemeye vereceğim. Ben vermesem bile ortaklarım verecektir" dedi.
Ege İhracatçı Birlikleri’nin önümüzdeki günlerde en fazla ihracatı gerçekleştirdiği için TARİŞ Pamuk Birliği’ne ödül vermeye hazırlandıklarını hatırlatan Ancın, Tuğrul Yemişçi’nin bununla gurur duyması gerektiğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 14:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?